İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin,yanındaki heyet ile birlikte gazetemize ziyaret gerçekleştirirken, Bilecik ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, son zamanlarda muhalefet partileri tarafından sıkça dile getirilen erken seçim talebine ilişkinde önemli vurgulamalar yaptı.

İYİ Parti İl Başkanı Halil Şahin, Yerel Yönetimler Başkanı Hasan Şencan, Teşkilat Başkanı Bülent Işık ve parti Yönetim Kurulu Üyesi Soner Bolu ile birlikte gazetemize ziyaret gerçekleştirdi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Cafer Elmas ile görüşme gerçekleştiren Başkan Şahin, parti çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunurken, erken seçime ilişkinde ön görülerde bulundu.

“Esnaflarla istişarelerde bulunduk”

Yeni normalleşme ile birlikte iş yerlerini açan esnaflara yönelik ziyaret gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Şahin, “İYİ Parti Bilecik İl Başkanlığı olarak pandemiden sonra gelişen süreçte esnafımızın ve mağdur olan vatandaşlarımızın dertlerini dinleyip genel merkezimiz ile bu problemleri istişare ettik.

Esnaf ziyaretlerimizi tamamladık. Sonrasından da sendika başkanlıkları, oda temsilcikleri ve şehrimizin güzide basın temsilciliklerini ziyaret edip bunlara ilişkin gerekli bilgileri vermek istedik.” dedi.

“Seçimin 2022 Mart-Nisan arası olabileceğini tahmin ediyorum”

Son zamanlarda muhalefet partileri tarafından sıkça dile getirilen erken seçime ilişkinde konuşan Başkan Şahin, iktidarın her ne kadar erken seçime sıcak bakmadığını söylese de, bu talebin kendilerinden geleceğini vurguladı. Başkan Şahin, “Erken seçim 2021 Kasım gibi tahmin edilen bir süreçtir. Fakat dediğim gibi tahmin üzerinden konuşuyorum. Fakat öyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Seçimin 2022 Mart-Nisan arası olabileceğini tahmin ediyorum.

İktidar kanadı erken seçim istemeyebilir, ama son zamanlardaki özelikle ekonomik ve sağlıkta yaşanan zafiyetler sonucunda ülkedeki daralmanın ne denli halka işlediğini görüyoruz. Bunun böyle gitmeyeceğini ve hatta erken seçim talebinin kendilerinden veya ittifakları tarafından talep edileceğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim