İlçede sürdürdüğü faaliyetler ile ilgili sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek göreve başladığı zamandan buyana 4 aylık çalışmaları paylaşan Başkan Şahin, yapılanları anlattı.




Başkan Şahin, çalışmaları ile ilgili olarak, “Osmaneli için planladığımız hedeflere varmak için hızla çalışıyoruz. Tüm alanlarda 262 konu başlığında belirlediğimiz iyileştirmeler devam ediyor. Osmaneli’ni sanayi ile büyütmek, tarihi dokusunu öne çıkararak turizmde öne çıkmak, Sakarya nehrinden yararlanarak yaşam kalitesini arttırmak ana hedefimiz. Bu hedeflere uygun olarak sürdürdüğümüz çalışmalarda gündemimizde neler vardı bunu halkımızla paylaşmak istedik. Sivil toplu örgütlerimizle bir araya gelerek dört aylık faaliyetlerimiz hakkında bilgi verdik ve istişarede bulunduk. Muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimizin katılımıyla bilgi paylaşımında bulunduk.




Sürekli Eğitim Merkezi’mizi kurduk, resmi açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız. İlk eğitimimizi kadınlarımıza yönelik,  hediyelik sabundan yöresel sebze ve meyve maketlerinin yapılması için başlattık. Yakında bunu çinicilik, toprak işleme, yabancı dil ve  meslek eğitimleri takip edecek. İçmeler tesisimizin sağlık turizmine kazandırılması için “Ver Elini Osmaneli” projemiz devam ediyor. İstanbul Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Osmaneli Belediyesi ortaklığı ile BEBKA destekli yürütülen projede hızla ilerliyor.“Turizm öncelikli yöre” olan belediyemiz şu ana kadar onun üzerinde konak (sivil mimari örneği ev) satın aldı. Hedef yıl sonuna kadar yirmi sayılarına ulaşmak. Yapılacak restorasyonlarla evler korunacak, otel, sanat evi şeklinde düzenlenecektir.



Trekking için belirlenen güzergahlar da yol koordinatları ve elektronik haritaları hazırlandı. Günü birlik ve konaklamalı programlar için yol haritaları düzenlendi. Osmaneli’nin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtım levhaları ve turizm haritası yayınlandı. Sakarya kıyısı düzenlemelerimiz ve 55 000 m² lik alanda Gölpark projemiz, Tekke Tepesi’nde 25 000 m² alan üzerine park ve mesire yeri, 5 000 m² alanda İller Bankası ile park ve diğer tesislerle de ayrı yaşam alanları oluşturuyoruz. Futbol sahasının yeniden yapı düzenlenmesi devam ediyor. Hastane yanındaki sahayı çimlendirme projemiz önümüzdeki ay başlayacak. Her mahalleye bir spor tesisi projemizde 2015 sonuna kadar gerçekleşecek. Yaz spor okullarımızda 300 öğrenci eğitimlerini tamamlamak üzere. Yollar devam ediyor, inşallah 2014 sonuna kadar tümü bitecek. Doğalgaz ve yağmur suları çalışmaları devam ediyor. Eski Eskişehir-İstanbul yolunun çift yol olarak yeniden yapılandırılması ve asfaltlandırılması 2015 yılının ilk yarısında tamamlanacaktır. Sanayi parseli çalışmalarımız devam ediyor. Odöksan A.Ş. yeni yatırımlara başlıyor, Gök İnşaat ve Delta yeniden üretime başladı. Vatan Plastik yakında açılacak. CP yatırımlarına devam ediyor. Sonuçta Osmaneli için belirlediğimiz hedeflere hızla ulaşmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızda halkımızın, meclis üyelerimizin ve çalışanlarımızın verdiği desteğe teşekkür ediyor, Allah onlardan razı olsun diyoruz” görüşlerine yer verdi.


                                                                                                                        

Editör: TE Bilişim