Sayıştay’ın Bilecik Belediyesi’ne sık sık yaptığı denetimler sebebiyle adeta yaka silkmeye başlayan Belediye Başkanı Semih Şahin, mizahi bir dille Sayıştay’ın Belediye binası içerisinde şube açtığını söyledi.

Seçimlerden sonra Sayıştay’ın belediyeye sık sık denetleme gerçekleştirdiğini aktaran Başkan Şahin, Belediye binasının alt katındaki bir odayı müze ve sergi salonu olarak kullanmayı düşündüklerini fakat Sayıştay memurlarının ardı arkası kesilmeyen ziyaretleri dolayısıyla bu odayı artık onlara tahsisi ettiğini belirtti.

Kullanıma açmayı planladıkları müze ve sergi salonu için gerekli materyallerin ve minyatürlerin toplanma aşamasında olduğunu söyleyen ve AK Parti döneminde Sayıştay’ın bu kadar sık Belediyeye denetleme gerçekleştirmediğinin görüldüğünü aktaran Başkan Şahin, “Müze salonumuzu Sayıştay’a tahsis ettik, Sayıştay Belediyemize şube açtı” şeklinde konuştu.

İstanbul Şişli Belediyesi’nde de görev yaptığı süreç içerisinde aynı durumun söz konusu olduğunu söyleyen Başkan Şahin, CHP’li belediyelerin bu şekilde baskılanmaya çalışıldığını ve Bilecik Belediyesi’ndeki Sayıştay denetimleri sonrasında Mülkiye’nin denetlemelere başlayacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim