Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Arena Programı’nda kentin en önemli 1’inci sorununun ilde özel okul olamaması olarak değerlendirirken, program sonrası gazetemize açıklamada bulunan Başkan Şahin ilimizde bu konuda ayrı bir değer olan Sınav Koleji’nin başarısını her yönü ile desteklediklerini belirtti.

Bilecik Arena programında kente ilişkin birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik’teki en önemli sorunun özel okul olduğunu söylemişti. Başkan Şahin konuya ilişkin gazetemize geniş açılı bir açıklamada bulunurken, ilimizde yeterince özel okulun olmaması sebebiyle şehirdeki üst yönetici konumundaki vatandaşların çocuklarının eğitimi için Bursa ve Eskişehir gibi illeri tercih ettiklerini ve oralarda ikamet edip git-gel yaptıklarını söyledi.

Bu konuda şehirdeki tek özel okulun Sınav Koleji olduğunu vurgulayan Başkan Şahin,bu yönü ile Sınav Koleji’nin başarılı bir şekilde eğitim faaliyetini sürdürdüğünü aktarırken,her yönü ile onlara destek olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

Başkan Şahin kentin özel okul sorununa ilişkin yaptığı açıklamada,

“Okulla ilgili Bilecik Arena programında da vurguladım. Benim çok önemsediğim bir şey. Şehrin gelişimi ile ilgili de bir şey. Şehrin 1’inci sorununu eğitim de görüyorum. O yüzden bu ulusal düzeyde okul olarak Bilecik’te Sınav Koleji var biliyorsunuz.Oldukça başarılı gidiyorlar,yen,yatırımları var,kadrolarını zenginleştiriyorlar.Biz onlara öncelikli olarak teşekkür ediyoruz.Elimizden de ne gelirse destek vermeye çalışıyoruz.Çünkü,özel okullar neden önemli?Buraya gelen üst düzey yöneticileri çocuklarının eğitimi yüzünden sağa sola taşınıyorlar.Biz burada Sınav Koleji gibi başka yatırımcılarda bulup eğitimle ilgili hiçbir sorunu olmayan bir yer halin getirirsek bu bizim kentimizin gelişmesinin önünü açacak en önemli etkendir.

Yatığım araştırmada da, yaklaşık 150’ye yakın Organize Sanayide ve çevredeki fabrikalarımızda çalışan mühendis ve üst düzey yöneticilerin çoğu Bursa ve Eskişehir gibi yerlerde otuyorlar. Gidip-gelme usulü yaşamlarını sürdürüyorlar. Bunun da tek sebebi var: çocuklarının eğitimi ile ilgili olarak oralara yerleşiyorlar. Bunların hepsini şehrimize katmamız lazım. O yüzden Arena Programı’nda bunu 1’inci sıraya koydum. Bu manada da, bu konudaki tek girişim olan Sınav Koleji’ni her yönü ile destekliyoruz. Daha da bunu zenginleştirmekse en önemli amaçlarımızdan birisidir.” dedi.

Editör: TE Bilişim