Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Belediye binasının yanında düzenlenen Otopark alanının açılışında yaptığı konuşmada 1905 yılında inşa edilen tarihi binanın araçların egzozundan çıkan gazdan etkilenmemesi amacıyla böyle bir adım attıklarını aktardı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Milletvekili Yaşar Tüzün ve Belediye Başkanı Semih Şahin, katılımcılara yönelik birer konuşma gerçekleştirdiler.

Yıllarca restorasyon çalışmaları içinde yeralmış biri olarak konuşan Belediye Başkanı Semih Şahin, 1905 yılında inşa edilen tarihi Belediye binasının korunmasına yönelik konuşma gerçekleştirirken, Otopark alnına ilişkin de, “bu bir Otopark açılışından öte bizim bu tarihi alandaki eserleri korumak için yaptığımız bir şeydir” dedi.

Başkan Şahin, konuşmasının devamında; “o yüzden de böyle bir açılış töreni yaptık. Otoparkın açılışı mı olur evet olur çünkü bu otopark 115 yıllık binanın korunması için çok gerekliydi. Geldiğim günden beri burada tenis kortu ve ne olduğu belli olmayan bir şey vardı ve tamamen atıldı ve araçlar binaların dibinde hali hazırda da gördüğümüz gibi bu egzozlar binaların ömrünü en az yarı yarıya yer. Ben de uzun yıllar kendim restorasyon işleri yaptığım için binaların özellikle cephelerinin egzoz dumanından çok zarar gördüğünü biliyorum. Bunu uzaklaştırmak ve anlamsız alanları anlamlı bir hale getirmek için bu kısmı Otopark olarak planladık.

Hem insanların daha rahat park yeri bulabilmesi, hem de binanın ve asıl tarihi alanın bundan korunması amaçlı Anıtlar Kurulu onayıyla yapılmış bir tesis burası, Bilecik’e hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Belediye Başkanımız Semih Şahin’e teşekkür ediyorum”

Milletvekili Yaşar Tüzün ise, “bu Otopark’ın yapılması tarihi ve kültürel özelliği bulunan binanın da korunması ve kollanması anlamına gelecektir” ifadelerine yer verdiği konuşmasında, “bugün bu hizmet binasının aslında tam da sosyal demokrat belediyeciliğin temsilcisi konumunda olan Millet İttifakı’nın kanmasından daha önce bu anlayışı ortaya koyan 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partili Belediye döneminde tahsis edilen, restorasyon ve proje aşamasında başka siyasi iktidara nasip olan bir hizmet binasının açılışı anlamına da geliyor. Böylesine tarihi ve kültürel özelliği olan bu binanın 120 yıldır ilimizde yaşatılmış olması, bundan sonraki kuşaklara da aktarabilmek adına onun korunması, kollanması, tamir ve tadilatını yapabilme anlayışını ortaya koyan çok değerli saygıdeğer Belediye Başkanımız Sayın Semih Şahin’e huzurunuzda teşekkür ediyorum.

“Bu sadece bir Otopark açılışı gibi algılanmasın”

Bugünkü bu toplantı sadece Otopark açılışı algısı altında yapılmamalıdır. Bu Otopark’ın yapılması aynı zamanda bu tarihi ve kültürel özelliği bulunan binanın da korunması ve kollanması anlamına gelecektir. O nedenle böylesine bir etkinlikte bulanmaktan büyük onur ve gurur duyduğumu ifade ederken, bu anlayışı ortaya koyan Belediye Meclisİ üyelerimize, Başkanımıza ve ekibine Bilecik halkı adına şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

“Bilecik halkı adına yapılacak hizmetlere destek vermenizi istiyorum”

Bildiğiniz üzere ben sizin şu anda Milletvekilinizim ama geçmişte Belediye Başkanlığınızı yaptım. Belediyecilik bir ekip işidir, bir kadro işidir, bir proje işidir. Başkanımız göreve geldiği günden bugüne hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın geçmişte A, B, C, D partiler döneminde işe alınanlarla çalışmaya devam ediyor ama işini yapmayanlara, kaytaranlara da gerekli uygulamayı yaptığını biliyoruz. O nedenle çalışanlarımızdan özellikle ricam, Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerimize gerekli saygınlığı göstermek ve Bilecik halkı adına yapılacak hizmetlere de destek ve katkı vermenizi istiyorum.

“Biz daha iyisini, daha fazlasını ve daha güzelini yapacağız”

Geçmişte görev yapanlara teşekkür ediyoruz ama biz daha iyisini, daha fazlasını ve daha güzelini yapmak için sizlerin katkısına ve desteğine ihtiyacımız var. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan bütün ekonomik sorunlara rağmen, bir pandemi dönemi yaşamamıza rağmen bu hizmetlerin yerine getirilmesinde sizin büyük emeğiniz olduğunu düşünüyorum. O nedenle tüm çalışanlarımızın, Belediye yönetimine verdiği katkıdan ve destekten dolayı onlara da şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu Otopark olarak algılanmasın, bu binanın korunmasına verdiğiniz emek ve hizmetten dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum, teşekkürlerimi iletiyorum, ‘hayırlı ve uğurlu olsun’ diyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim