Madde bağımlısı olduğu iddia edilen 4 kişi, Bilecik’in Osmaneli ilçesi AK Parti Belediye Başkanı YMM Münür Şahin’e saldırarak zorla arabaya bindirmek istedi.

Olay sonrasında ise Başkan Şahin’e saldırarak zorla arabaya bindirmek isteyen M. Gürkan.E, Özkan T., Onur K. ve Zafer M. sorguları alınmak üzere Osmaneli İlçe Adliyesi’ne çıkartıldı.

Başkan Şahin’in de ifadesi bizzat Savcı tarafından alındı. Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, Osmaneli Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya ve vatandaşlar da Adliye önüne gelerek Başkan Şahin’e destek verdiler.

BAŞKAN ŞAHİN: “PABUÇ BIRAKMAYIZ”

Adliye önünde Doğan Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Belediye Başkanı Münür Şahin, kişilerin Osmaneli’ne yeni yapılması planlanan hal binası ve kantarını mafyavari yöntemlerle işletmek istediği için böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kişilerin kendisini yaklaşık 1 haftadır takip ettiğini ve zaman zaman Belediye’ye de gelerek tehdit ettiğini söyleyen Başkan Şahin, “toplantının ardından beni takip ettiklerini sonradan farkettim. Birden önüme çıkıp arabaya bindirmek istediler. Direnince başarılı olamadılar. Daha sonra tehdit edip bıçakla saldırdılar. Ellerinden kurtularak sanki silah varmış havası yarattım. ‘Yerinizden kıpırdamayın ben de boş değilim’ deyince kıpırdayamadılar. Diğer elimle de şoförü aradım. Daha sonra onunla beraber Emniyet ekipleri de geldi. Kendilerine de çok teşekkür ederiz. İnşallah hakettikleri cezayı bulurlar. Bu olaydan hepimiz üzgünüz. Bir kez daha söylüyorum, bu olay münferit bir olaydır. Mafyavari düşüncelerle Osmaneli’ye yön vermek isteyenlerin bir oyunudur. Fakat biz ne bu oyunlara geliriz, ne de bu konularda pabuç bırakırız. Hal de olacak, yanında kantarı da olacak, bunları da Belediye işletecek”dedi.

ÖZKAN: “ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan ise Adliye önünde yaptığı açıklamada, “akşam partimizde toplantı vardı. Toplantı bittikten sonra Başkan Bey’i aracımla eve götürmeyi teklif ettim ama hava güzel diyerek yürüyeceğini söyledi. Daha sonra da böyle bir olayın olduğunu duyduk. Biz de böyle bir olayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim