Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Atatürk’e hakaret eden Ayasofya imamı ile ona bu noktada sahip çıkan İnhisar Kaymakamına tepki gösterirken, “Biz Bilecikliler olarak kurucumuzun arkasında olacağız” ifadelerine yer verdi.

Bilecik Belediyesi makam odasında basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Semih Şahin, Kurtuluş Savaşı dönemi Bilecik Müftüsü Mehmet Nuri Efendiyi örnek verdi.

“İNADINA BİLECİK ATATÜRK’ÜN İZİNDEDİR” YAZDIK

Başkan Şahin,Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılım sağladığı programda sarf ettiği sözlere tepki olarak Bilecik’i Atatürk bayraklarıyla donattıklarını söylediği açıklamasında, “Şehrimizi bayraklarla ve ulusal posterlerle kapladık, bu ulusal basına da çıktı. Bu bizim önemsediğimiz bir konu neden “İnadına Bilecik Atatürk’ün izindedir” yazdık? Çünkü bu bizim Kurtuluş Savaşı dönemimizde Bilecik’e özel bir şeydir o dönem Bilecik İl Müftüsü aynı zamanda Bilecik Müdafa-ı Hukuk Cemiyeti’nin reisi Nuri Efendi gibi müftülerin olduğu bir şehirde Atatürk’ü kafirlikle suçlayan, Atatürk’e hakaret eden birisi olmaz.“dedi.

“KAYMAKAMIMIZA MEHMET NURİ EFENDİ’Yİ OKUMASINI TAVSİYE EDİYORUM”

Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’a sahip çıkarak sosyal medyadan destek mesajı yayımlayan Bilecik’in İnhisar İlçesi Kaymakamı Ali Açıkgöz’ede tepki gösteren Başkan Şahin, “Biliyorsunuz yasalarımızda hala Atatürk’e hakaret etmek bir suçtur. Bizde bu protestomuzu Bilecik’imizin Atamızın izinde olduğunu belirtmek için yaptık.Halkımızın da bu konudaki desteğinden çok memnunuz ve biz Bilecikliler olarak kurucumuzun arkasında olacağız. Ardından tabii daha üzücü bir olay oldu,ilimizin İnhisar Kaymakamı bu kişiyi destekleyen bir paylaşımda bulundu.Ben, Sayın Kaymakamımıza Mehmet Nuri Efendi’yi okuyup öğrenmesini tavsiye ediyorum, kendisinin mezarı da Deresakarı köyündedir, biz ayrıca onun mezarını da düzenleyeceğiz. Bu ülke,bu müftülerle, bu halkla Kurtuluş Savaşı verdi ve kazandı. O yüzden onların kemiklerini sızlatmamak için bizlerin bunun arkasında durmamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca hızlı hareket ederek tüm şehri bayraklarla ve Atatürk posterleriyle donatan Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze, Kültür Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

“VALİMİZDE SORUŞTURMASINI YAPACAKTIR BUNU BEKLİYORUZ”

Kaymakam Açıkgöz’ün sosyal medyadan yaptığı paylaşımı daha sonra silmesine ilişkinde konuşan Başkan Semih Şahin sözlerini şu şekilde noktaladı: “Paylaşım silinmiş olabilir ama bu mantığı gösteriyor o yüzden silinmiş ya da silinmemiş bence bir anlamı yok. Bu yazının yazılması ve desteklenmesi ve il sınırlarında bu zihniyette bir kaymakamın olması beni üzdü, sanırım Sayın Valimizde soruşturmasını yapacaktır bunu bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim