Gölpark’ın Bilecik Belediyesi’nden alınarak İl Özel İdaresine devredilmesi sonrası açılan dava ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Semih Şahin, davayı kazanmaları durumunda bölgeye yatırımların devam edeceğini söyledi.

Bilecik merkeze 5 kilometre uzaklıkta, belediye mücavir alanı içinde bulunan ve 2015 yılında belediye devredilen Pelitözü Gölpark Temmuz 2020’de İl Genel Meclisi'ndeki oylama sonunda İl Özel İdaresi geri verilmişti.

Konu daha sonraları Bilecik Belediyesi tarafından yargıya intikal ettirilmişti. Bilecik Belediye Başkanı devam eden yargı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Şahin Gölpark’taki Belediyeye ait Anfi Tiyatro ve devam eden yargı sürecine ilişkin şöyle konuştu:

"Yargı süreci devam ediyor, fakat meclis kararları olduğu için ve yargı sürecinde yürütmeyi durdurma da olmadığı için bu dönemde onlarda olması gerekiyor ama biz kazanırsak biz devam edeceğiz. Pelitözü Göleti’ nin şuan da belediyeyle bir alakası yok sadece amfi tiyatro kısmı belediyenin onun haricinde göletteki Devlet Su İşleri’nin kamulaştırdığı parseller kısmı yani bir suyun olduğu bir de etrafında ki kısım İl Özel İdare’ye ait. Ayrıca yeri gelmişken söyleyeyim İl Özel İdare’nin bir yeri daha vardı Valilik benden oranın imarını yapacakları bir çalışma için düzenlememi talep etti benden onların istediklerinden daha iyi bir formatta imar düzenlemesini yaptım sanırım çalışmaya Kocaeli Büyükşehir Belediye’sinden büyük bir destek geldi. Benim için destek nereden geliyor, kim yapıyor hiç önemli değil Bilecik’e getirilecek bir lira, bir kuruş bile çok önemli katkıdır. Ben önünü açmak için elimden geleni yaparım, yaptım da imar olarak onların istediği şekilde güzel bir imar düzenlemesi yaptım inşallah taahüt edilen destek de yapılır şehrimize bir katkısı olur bundan da hepimiz mutlu oluruz."

Editör: TE Bilişim