Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından uygulanmak istenen fakat bir türlü hayata geçirilemeyen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm politikasını eleştiren Belediye Başkanı Semih Şahin, vatandaşların bu noktada korkutulduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, Müteahhitler Derneği’nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde Kentsel Dönüşüm hakkında konuştu. Özellikle Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kentsel Dönüşüm ihtiyacına değinen Başkan Şahin, öncelikle daha önce uygulanan hatalı politikanın düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Kentsel Dönüşüm Cumhuriyet Mahallesi için bir korku haline gelmiş”

Başkan Şahin konu hakkında, “Kentsel dönüşümü bizden öncekiler doğru tarif edemedikleri için Cumhuriyet Mahallesi vatandaşı için bir korku haline gelmiş. “Bizim malımız mı gidiyor?” haline dönüşmüş. Öncelikle bu imajı kırmamız lazım, sonra bu işin prosedürü gereği riskli alan başvurusu yapmak lazım çokta detaylı incelemedim ama Cumhuriyet Mahallesi ile ilgili Riskli Alan Başvurusu görmedim ben. Bu halde kentsel dönüşüm yapmaya çalışılmamış gözüküyor, Riskli Alan Bakanlar Kurulu onayı ile verilir.

“İnsanlar boşu boşuna korkutulmuş”

Yani Kentsel Dönüşüm aslında burada hiç başlamamış. İşin kötüsü başlamadığı gibi birde insanlar boşu boşuna korkutulmuş. Çünkü reel bir Kentsel Dönüşüm yapılmak istenmemiş ama hem orada yaşayanlar hem de müteahhitler için bu gerekli bir şey. Yani iş alanı ya da karlı ürünleri şehir merkezine yakın, eskimiş yerlerde yaparsanız ancak kazan kazan modelini en iyi o bölgelerde oluşturabilirsiniz ama önce Riskli Alan başvurusunu yapacaksınız ki; bu kentsel dönüşümde ciddi olduğunuz ortaya çıksın.

“Öncelikle yanlış algılamayı düzeltmemiz gerekiyor”

O yüzden biz bu Kentsel Dönüşüm işini yapacağız ama ne ile başlamamız gerekiyor? Önceden uygulanmış hatalı bir politika ile insanların Kentsel Dönüşümü yanlış algılamasını öncelikle düzeltmemiz gerekiyor. Bu dediklerim çok uzun süreçli şeyler değil zaten riskli alan başvuru sürecinde bu süreci yönetirseniz vatandaş bu konuda ikna olur.

Nefes alacak alan kalmamış”

Cumhuriyet Mahallesi’nde vatandaşın nefes alacak alanı kalmamış aslına bakarsanız İsmetpaşa Mahallesi’nde de bu sorun var. Biz Riskli alan olarak Cumhuriyet Mahallesi’ni ilan eder ve başarılı olursak, biz her bölgeyi ada bazlı riskli alana tabi tutmaya çalışacağız, bunu yaparsak daha verimli işler çıkacağına inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim