Belediye Başkanı Semih Şahin, mülkiyeti Bilecik Belediyesi’ne ait muhtelif iş yerleri ihalesinde yaptığı konuşmada şuanda Belediye’nin işletmekte olduğu hali hazırdaki yerlerin revize edildikten sonra ihaleye çıkartılacağını belirtti.

Belediye’nin işyeri çalıştırmasının yanlış olduğunu söyleyen Başkan Şahin, özellikle çay bahçesindeki satışlara dikkat çekerken, “Belediye çay satmaz” vurgusunu yaptı.

“Bana kalsa kiraları en minimum seviyede tutarım”

Belediye Başkanı Semih Şahin, ihale öncesi yaptığı konuşmada özetle, “biz 124 yeri ihaleye çıkarttık, sanırım 50’li rakamlarda işyerine 61 başvuru olmuş. Gerçi genelde şöyle bir incelediğimizde çoğu iş yerini hali hazırda kullanan ve tek kişinin girdiği bir ihale olmuş, bazı noktalarda kira artışları yapmışız ama bu Sayıştay açısından bizim için yasal bir zorunluluktur, TEFE-TÜFE yapmak zorundasınız, bunların hepsi yasal zorunluluktur. Bana kalsa kiraları en minimum seviyede tutarım çünkü iş hayatının durumunu biliyorum, bu benim elimde olan bir şey değil.

“Belediye bir sürü bina yapan ve oraları kiralayan bir müessese değildir”

Bazı yerleri gezdiğimde buna ilişkin eşitsiz kiralarda gördüm, aynı boyutta yan yana işyerleri fakat birisinin kirası 400 diğerinin kirası 700 lira. Burada Belediye’nin amacı iş hayatını canlandırmak, kira toplayıp milleti sıkmak değildir, Belediye bir sürü bina yapan ve oraları kiralayan bir müessese değildir. Bunlar o işi yapanların, girişimcilerin yapacağı işlerdir, Belediye çay satmaz şimdi biz var olanı sürdürüyoruz. Birkaç yerde biz bunu yürütüyoruz ama o işletmeleri dönüştüreceğimiz için o iş yerlerini yeniden düzenlediğimizde oraları da biz işletmeyeceğiz. Varolan sistemi şu anda değiştirmemek için kısa bir dönemde bir şey yapmadık çünkü bu tarz yerlerin hepsini revize edip yeniliyoruz, ondan sonrada vatandaşa buraları ihale edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim