Bilecik Arena programına katılan Belediye Başkanı Semih Şahin’e başkanlığı ilk kazandığı dönemde söylemiş olduğu “Geçmiş döneme ait 300 dosya açıklayacağım” cümlesi hatırlatılırken, Başkan Şahin gerektiği zaman bunların açıklanacağını belirtti. Fakat gerektiği zamandan kastının adalete ve hukuka güvenmediğinden dolayı bunların şu anda açıklanmadığını, gerçek adalet geldiğinde hepsinin açıklanacağını aktarırken, “Gereğini yapmak için zamanın uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

Var olan hukuk sistemine büyük eleştirilerde bulunan Başkan Şahin, “Adalet ve hukuk yok. Ciddi söylüyorum, şuan ki hukukçuların cübbelerinde düğme var. Cübbelerin en önemli özelliği nedir? Cübbede düğme ve cep yoktur. Şuan hem cep var, hem düğme var. Cübbeler doğru yere geldiğinde bizde her şeyimizle ortadayız.” ifadelerine yer verdiği konuşmasında şunları aktardı:

“Ben var olan hukuk sistemine inanmıyorum. Adalete inanmıyorum. Ben daha hakça ve adaletli olduğu dönemde açıklayacağım. Bunlar kaçmıyor. Kamu yararına çoğu şeyde 20 yıla kadar zaman aşımı veya 10 yıl zaman aşımı yeterli. Bunlarda hiçbir sorun yok. Zaten gereklilikleri yapıyorum. Bu zaman aşımına tabi olmayan İl Özel İdareye olan borcun faiz kısmının takibini başlattım,eski başkanlara ve bu konu ile ilgili kişilere.Öbür dosyalarda bende. Bir yere gitmiyor. Ben zamanı gelince adalet olduğuna inandığımda hepsini değerlendireceğim. Adalet ve hukuk yok! Bizim genel başkanımız boşuna yürümedi,Ankara'dan İstanbul'a. Ciddi söylüyorum,Adalet yok! Şuan ki hukukçuların cübbelerin de düğme var! Cübbelerin en önemli özelliği nedir? Cübbede düğme ve cep yoktur. Şuan hem cep var hem düğme var. Cübbeler doğru yere geldiğinde bizde her şeyimizle ortadayız.”

“Siyasi nezaketsizlik olur”

“Geçmiş Belediye dönemine ilişkin elinizde bulunan 300 dosyayı kalem kalem açıklasanız vatandaşlar bilse” sorusuna ise Başkan Şahin, “Olmaz oda siyasi nezaketsizlik olur. Açıkladığımda onun gereğini yapmam gerekir. Gereğini yapmak için zamanın uygun olmadığını düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim