Bilecik Belediyesi Mart Ayı olağan toplantılarının ilk oturumu gerçekleşirken, İller Bankası’ndan Atık Su Arıtma Tesisi için kredi kullanılması ve bu noktada Belediye Başkanına yetki verilmesine dair gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Bilecik Belediye Meclisi’nde gündeme alınan 11 madde görüşülerek karara bağlandı. Gündemin 9. Maddesi gereğince; Merkezi Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin Rehabilitasyon İnşaatı İşi, Terfi Merkezleri ve Kollektör Hattı İnşaatı işi ile Güney Hat 2 ve Güney hat 3 Yağmursuyu Hattı inşaatı işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi kullanılması ve Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu görüşüldü.

Gündem maddesi görüşmelerinde geçtiğimiz ay Bilecik’e gelerek bir takım incelemeler yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Bilecik ziyaretleri gündeme geldi. Bu noktada Murat Kurum’un Şeyh Edebali Türbesi karşısındaki Atık Suyun ıslah edilmesi için Belediye Başkanı Semih Şahin’e vermiş olduğu borçlanma sözü hatırlatıldı.

Bakan Kurum, Bilecik ziyaretleri kapsamında Şeyh Edebali Türbesi’ne bir ziyaret gerçekleştirmiş ve burada Belediye Başkanı Semih Şahin ile görüşmede bulunmuştu. Başkan Şahin, Bakan Kurum’a Şeyh Edebali Türbesi’nin karşısında bulunan mezarlık mevkiinden vadiye dökülen atık suyun kötü bir görüntü oluşturduğunu ve insan sağlığını da tehlikeye attığını dile getirmişti.

Bakan Kurum, Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesi içinde Mezarlık mevkii tarafından vadiye dökülen kentin atık suyunun kötü bir görüntü oluşturduğunu belirterek, “bu vadiye şuan bırakılan atık sulara ilişkin Bilecik Belediyesi, İller Bankası yaklaşık 26 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirilecek. Bu vadiye bırakılan atık suları yine atık su tesisinin ıslahını yürütüyor olacağız" demişti.

Bu çerçevede Atık Su Arıtma Tesisi için Bilecik Belediyesi’nin İller Bankası’ndan kredi kullanması gündeme alındı. Görüşülen gündem maddesinde kredinin kullanılması için Belediye Başkanı Semih Şahin’e yetki verilirken, CHP, İYİ Parti ve MHP kabul, AK Parti ise çekimser oy kullandı. Borçlanmaya ilişkin görüşülen gündem maddesi oy çokluğu ile karara bağlanırken, Bilecik Belediyesi’ne İller Bankası’ndan 29 Milyon 195 bin TL’lik kredi kullanma yetkisi verildi.

Editör: TE Bilişim