Bilecik Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının ilk birleşimi sonrasında kendisinden bu zamana kadar bir icraat göremediğini söyleyen Cumhur İttifakı’nın Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyesi Hamdi Salt’a cevap veren Belediye Başkanı Semih Şahin, “15 yılda yapılmamış her şeyi ben 5 yılda yapacağım, rahat olun siz” dedi.

“Herhangi bir icraatını görmedik”

MHP’li Meclis Üyesi Hamdi Salt, Belediye Meclisi sonrasında söz alırken Başkan Semih Şahin’e yönelik, “bu zamana kadar herhangi bir icraatını görmedik, yalnız Ramazan eğlenceleri ve yaz akşamları eğlencelerini sizlerle gördük. 2019 bitiyor 2020’de inşallah hayırlı olur, bu minibüs zamlarını Şoför Odası’na, ekmek zamlarını da Fırıncılara, düne kadar görüştüğümüz meslek zamlarını siz topu onlara attınız, işveren sözleşmelerinde de söylemiştiniz onlarda gerekeni yaptı. Acil olarak çözümlenmesi gereken Bilecik şehir içi trafik sorunu, okullar açıldı ve bugünlerde trafik keşmekeşi yaşandığı şehir içi ve kapalı pazar trafiği ile ilgili çözümleriniz var mı? Bunları görmek istiyoruz.

Şeyh Edebali Türbesi’ndeki Osmanlı padişahları tarih şeridi kaldırıldı, söz vermiştiniz resim ve kitabelerin yenisi ne zaman gelecek? Belediye’deki minyatürlerle ilgili bir çalışmanız vardı, onlarla ilgili bilgi istiyorum” dedi.

“Her şeyle ilgili çalışmalarım var”

Hamdi Salt’ın sorularını tek tek yanıtlayan Belediye Başkanı Semih Şahin, “gayet planlı, adım adım ve her şeyi yasal yoluna uyarak bilimsel metotlar yapıyoruz” diyerek kendisine gelen soruları şu şekilde cevapladı:

“Şimdi biliyorsunuz Edebali bölgesi 1.derece SİT alanı ben bu iki bölgenin restorasyon projesini de yaptırdım, son teknoloji olan lazer ile yaptırdım, bu dünyada en yeni teknolojidir. Bölgemizi önce saklıyoruz ve bu çerçevede Anıtlar Kurulu ile bu tarihsel alanımızı ve binamızı restorasyon teknikleri ne gerektiriyorsa doğru biçimde yapacağız. Önce altyapı olarak bu sit bölgelerin planını çıkaracağız, adım adım yapıyoruz bizden her şeyi 6 ayda beklemeyin, 15 yılda yapılmamış her şeyi ben 5 yılda yapacağım rahat olun siz.

Şehir içi trafiği konusunda da evet haklısınız, bu çerçevede ben Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşmeleri devam ettiriyorum, aslında altyapısı çok iyi değil oranın çözümlerde her şey biraz eksik kalıyor, benim ürettiğim çözümlerde anayola ihtiyacım var, Karayollarına başvurdum uzlaştıkta, Sayın Valimiz ile de konuştuk, yolu ayırıyoruz önce, şehir içi yolu da yasal olarak şehir içi yol haline getiriyoruz. Bütün bunlar bizim şehir içi trafiğinde olan çözümümüzün alt yapıları, onları aşama aşama yapacağız, keşke daha az sorunumuz olsaydı da okulların açılışına yetiştirebilseydik, dediğiniz gibi çok iyi olurdu, bunun dışında sel felaketi atlattık biliyorsunuz, şuanda biz bin yüz ton civarı asfalt tamiratı yaptık, yapılmış tüm asfaltlar sel nedeniyle kullanılamaz hale geldi, tabi bu yolun bahanesi olmaz okullar açılmadan bu tamiratlarımız bitmiş olacak, yani biz çalışıyoruz gayet planlı, adım adım ve her şeyi yasal yoluna uyarak bilimsel metotlarla yapıyoruz.”

Editör: TE Bilişim