Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığı ile Kadın Kolları Başkanlığı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü kapsamında basın açıklaması yaparak, farkındalık yaratmak adına hazırlamış oldukları panolara mor el izlerini bıraktılar.

“BİZLER “BAĞIRA BAĞIRA” ÖLÜYORUZ”

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu, “ne dayanılmaz acıdır ki Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam ediyor! Yanlarında Babaları ve Anneleri Kızları için, çocukları Anneleri için ölüyor. İnsan ölüyor. İnsanlık ölüyor” dedi.

Başkan Pamukçu, konuşmasının devamında ise şunları ifade etti:“Kadın olmak zor ama kadın ölmek kolay. Birimizin acısı hepimizin acısına denk düşüyor. Birimiz öldürüldüğünde, bu diğerinin de aynı durumla karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor. Kimse duymuyor ve bizler “bağıra bağıra” ölüyoruz.

Hiç bitmeyen,bitmesi için mücadele verilmeyen kadın ağıtları, insan ağıtları yakılıyor bu ülkede. Ülke ölümlerimizle, çığlıklarımızla yankılanıyor duyun artık bizi, görün. Bu zulme göz yummayın.

Peki biz kadınlar ne mi istiyoruz? Bizler bir toplu taşıma aracına bindiğimizde şoförün kapıyı kapatıp, gaza basarak ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan, bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte araçtan inmek zorunda kalmadan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkamıza tedirginlikle bakmadan, arkamızdan gelen kişinin adımlarının temposuna kulak kesilmeden, boşanmak istediğimizde tehdit edilmeden, kahkahamız yüzünden azarlanmadan, evde, sokakta, işyerinde güvenle yaşayabilmek istiyoruz. Çok değil İnsanca yaşam hakkımızı istiyoruz.

Hep söylüyoruz söylemeye devam ediyoruz; Kadın cinayetleri ve kadına uygulanan şiddet politiktir. İstanbul Sözleşmesi’nin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı bir coğrafyada ise sadece politik değil aynı zamanda “destekli”dir.

Her ne şartlarda olursa olsun mücadelemiz kadın cinayetleri ve şiddetler son bulana kadar devam edecektir. Tüm katledilen kadınlarımızın ruhu şad mekanı cennet olsun.”

Editör: TE Bilişim