Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu yeni Başkanı Ali Özdemir ve üyeleri basın mensupları ile biraraya gelirken, sanayicilerin sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin açıklamalarda bulundular.

Küçük Sanayi Sitesi’nde basın mensuplarının karşısına çıkan yeni yönetim adına açıklamalarda bulunan Başkan Ali Özdemir, dükkan kiralarının yüksekliğinden dolayı sanayiciler olarak zorluk yaşadıklarını aktarırken, sanayi bölgesinde bulunan hurdacılara ayrılan bölgeye de dükkanlar yapılması için Belediye Başkanı Semih Şahin’e teklif götürdüklerini söyledi.

Diğer yandan bazı meslek gruplarının Bilecik’te tek olduğunu söyleyen Başkan Özdemir, bunun da maliyetleri arttırdığını ve bu maliyeleri de vatandaşa yansıtmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Diğer yandan Başkan Özdemir, ara eleman sağlanması noktasında Endüstri Meslek Lisesi’nden destek almak istediklerini bunun haricinde de İŞKUR ve KOSGEB’den de maddi olanak sağlamak için çaba harcayacaklarını aktardı.

Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı zamanında üzerinde çalışmalar yapılan 3.Organize Sanayi Bölgesi’nin yanına kurulması planlanan Küçük Sanayi Sitesi projesinin de öylece kaldığını belirten Başkan Özdemir, bunun da yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“DÜKKAN KİRALARI 1.500-1.700 LİRAYA ÇIKTI”

Yüksek dükkan kiralarından yakınan Başkan Ali Özdemir, “bizim sanayiciler olarak ciddi sıkıntılarımız var. Bunlardan bir tanesi bizim maliyet değerlerimizin çevreye göre yüksek olması. Yenişehir’de dükkan kiraları 400-600 lira, Bozüyük’teki arkadaşlarımız 800-900 lira dükkan kirası veriyor. Adapazarı’nda büyük bir sanayi olmasına rağmen 1000 lira dükkan kirası veriliyor. Bilecik’teki dükkan eksikliğinden dolayı 1.500 ile 1.700 liraya çıktı dükkan kiraları.

İkincisi dükkan eksikliğimizden dolayı bazı branşları biz içimizde tutamıyoruz. Örneğin bizde rektifiyeci, turbocu, elektronikçi yok. Bir de bazı meslek gruplarında da tek kişiyiz. Vatandaşta tek meslek grubu onca sanki biraz fiyatları yüksek tutuyormuş gibi oluyor ama aslında öyle bir şey yok.

“HURDACILARIN OLDUĞU YERİN İMAR TADİLATI YAPILMASI GEREKİYOR”

Küçük Sanayi Sitesi’ndeki hurdacıların olduğu yere 18 dükkanın yapılabileceğini de söyleyen Başkan Özdemir, bu konu hakkında da Belediye Başkanına teklif götürdüklerini söylediği konuşmasında, “yeni bir dükkan yapalım diyoruz yapamıyoruz, neden hepiniz bilirsiniz hurdacıların olduğu yer 400 metrekare oraya 18 tane dükkan giriyor ama orasını ibadet alanı olarak ayırmışlar.

Şimdi biz diyoruz ki, buraya bir şey yapalım ama orası ibadet alanı. Aşağıda camimiz var dolduramıyoruz orayı zaten içeride de bir mescidimiz var, ‘burayı da camiye çevirelim siz buradan bize feragat edin’ diyoruz, bunların hepsi düğümleniyor ve Belediye’ye gelir. Burasının Belediye tarafından imar tadilatı yapılması gerekiyor. Biz bu konu ile ilgili Belediye Başkanımızla görüşme gerçekleştirdik. Tabi biz dertlerimizi de anlatırken çözümlerimizi de sunduk. Başkanımız son derece sıcak baktı şimdi o projenin üzerinde çalışılmasını bekliyoruz. Bu çalışmalar olumlu sonuçlanırsa bu projeyi hayata geçireceğiz.

“HER BİR BRANŞLA AYRI AYRI TOPLANTI YAPACAĞIZ”

Bunun yanı sıra sanayicileri bütün branşlarda ayrı ayrı toplantıya davet ediyoruz çünkü her birinin sorunu ayrı. Sorun ve çözümleri bu toplantılarda paylaşalım dedik. Bizler bize ara eleman sağlayacak Endüstri Meslek Lisesi’nden faydalanamıyoruz, İŞKUR’dan faydalanalım istiyoruz, bunun haricinde KOSGEB bir takım destekler veriyor, buradan nasıl destek alabiliriz bunlarla ilgili toplantılarımızı yapacağız.

“ORGANİZE SANAYİ’DEKİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇİN HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK”

Dönemin Belediye Başkanı Selim Yağcı zamanında 3.Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi çalışmalarının durduğunu vurgulayan Başkan Ali Özdemir, “3.Organize’de bize ayrılan 350 dönümlük bir arazi var. Buradaki o arazi bundan sonra kurulacak olan branş sanayilerine hizmet edecek yani dükkanlar 600-800 metrekare büyüklüğünde olacak ve üretime dayalı dükkan olacak bunlar. Bu kadar büyük dükkanlar bizim buradaki esnaflar için çok büyük, bir de orasının maliyeti de çok yüksek olacak dolayısıyla orası bize de çok hitap etmeyecek. Selim Yağcı beyin zamanında Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili bir çalışma yapılmış fakat bu yapılırken buradaki küçük esnafın konumu, ekonomisi gözönünde bulundurularak yapılması lazımdı, şuanda o proje üzerinde herhangi bir çalışma da yok çünkü rantabl bir proje de değil olması gerekli mi gerekli ileride buda yapılabilir ve kesinlikle de yapılmalı” dedi.

Editör: TE Bilişim