Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdemir, sanayi sitesindeki dükkan eksikliğinden dolayı yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken,bazı meslek gruplarındaki eksiklikleri gidermek içinde çalışma yaptıklarını söyledi.

Bilecik Arena Programında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Ali Özdemir, “Bizim çok ciddi manada dükkan eksikliğimiz var.” dediği konuşmasında ve eksik meslek grupları için sunduğu çözüm önerisine ilişkin şunları söyledi:

“Dükkan eksikliğimizden dolayı bizim sanayimizde örneğin bir rektefiyeci yok. Rektefiyeci olmadığından dolayı aracımızı oraya götürdüğümüz zaman rektefiye yapabilmek için ister istemez bir rektefiyeciye gidiyoruz. En yakın Adapazarı, Yenişehir'de var. Biz buraya bir rektefiyeci getirmeye kalksak verebileceğimiz bir dükkan yok.

Şimdiki arabaların birçoğu elektronik, parçaların birçoğu Bilecik'te de elektronikçimiz yok ve ister istemez parçayı bulunduramıyoruz. İkincisi bizde partekül makinesi yok, turbocu yok şimdiki araçların hepsinde partekül var biliyorsunuz. Belli bir süre 8-10 sene sonra dolduğu zaman arabalar çok ciddi zarar veriyor bu yapabilecekte bir yer yok. Bizim esnafımız yapmaya kalksa yapabilecek durumda değil. Fakat KOSKEB'in de çok ciddi destekleri var. İŞ-KUR'u devreye sokalım nasıl faydalanabiliriz. Bunun yanında Endüstri Meslek Lisesini devreye sokalım neler yapabilirler oradan kalifiye eleman geçirelim bunlarla ilgili çalışmayı yapıyoruz. Bunları yaptığımız zaman otomatikman parça sorunu kalkacak.”

Editör: TE Bilişim