Büyük Birlik Partisi Bilecik İl Başkanı Murat Önal tutukluluğu devam eden eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talebinde bulunanlara ateş püskürdü.

Başkan Önal konuya ilişkin yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şunları ifade etti:

“Katıldığı her programda Terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Millet İttifakı’nın yöneticilerini Yüce Türk Milletinin vicdanına havale ediyorum.

6-8 Ekim olaylarında milleti kışkırtarak 2’si güvenlik görevlisi,37 Kürt kökenli vatandaşımızın şehit edilmesinin müsebbi olan Selahattin Demirtaş özgür olması gereken biri değil, olabileceği en iyi yerde olan biridir.

Kapalı kapılar arkasında PKK’nın sözcülüğünü yapan, HDP ile gizli görüşmeler yaparak onların ağzıyla sözde Kürt sorunu vardır diyen muhalefete soruyorum;Nedir bu Kürt sorunu önce bunu bir anlatın sonrada çözüm önerilerinizi anlatın ki milletimizde öğrensin !

Bu devletin ekmeğini yiyip,bu devletin öğretmenine, askerine,polisine ve vatandaşına kurşun sıkan veya bu eylemlerin yapılmasına yardım ve yataklık yapan herkes hak ettiği cezayı an ağır şekilde çekecektir.”

Editör: TE Bilişim