Büyük Birlik Partisi Bilecik 2.Olağan İl Kongresi gerçekleşirken, tek liste ile seçime giren mevcut başkan Murat Önal güven tazeleyerek yeniden il başkanı seçildi.

Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşen kongreye MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Halil Şahin, Yeniden Refah Partisi Bilecik İl Başkanı Cafer Arslanboğa, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, Bilecik Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selman Aydeniz ve yönetim kurulu üyeleri, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Ermenistan’ın kahpece saldırılarını şiddetle kınıyorum”

Kongrede konuşan İl Başkanı Murat Önal “Ben özellikle görevleri başında gece gündüz demeden gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Ve yine geçen günlerde soydaşlarımız can Azerbaycan’a karşı Ermenistan’ın kahpece saldırılarını şiddetle kınıyorum. Uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayarak soydaşlarımızı sivil halk gözetmeksizin hedef alarak yapılan haince saldırılara karşı uluslararası toplumun sessiz kalması kabul edilebilir bir şey değildir. Bizler Türk milleti olarak her zaman soydaşlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Azerbaycan yalnız değildir.Siyaseti bir rant olarak değil millete hizmet için yapan bir siyasi hareketiz. Geçmişte Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun da dediği gibi bizler sandık kaygısı ile siyaset yapan insanlar değil sırat kaygısı ile siyaset yapan insanlarız düşüncesi ile yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle şimdiye kadar camiamızda görev alan emeği geçen bütün değerli gönüldaşlarımıza teşekkür eder kongremizin vatana, millete ve camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri mahcup etmesin hayırlı güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan ise “Genel Başkanımız meclis açıldığında ilk önergesi idam taslağıydı. Biz Büyük Birlik Partisi olarak kendi hazırlamış olduğumuz önemli 3 başlık altında konun teklifini Genel başkanımız geçen sene 1 Ekim de meclis açıldığında TBMM gündemine getirmişti. Bu sene yine aynı şekilde Genel Başkanımız tekrar aynı kanun teklifini meclise sundu. Genel Başkan da kanun şeklinde önüme gelirse gereğini yaparım demişti. Biz burada tabi Cumhurbaşkanı olduğu gibi bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu hatırlatıyoruz ve diyoruz ki sayın Cumhurbaşkanım lütfen Meclisin en büyük grubu olan AK Parti grubuna gerekli talimatı verin ve Büyük Birlik Partisinin hem geçen sene hem bu sene 1 Ekim’de kanun teklifi olarak sunduğu Mecliste idam yasası olarak başlasın.”şeklinde konuştu.

Akdoğan teklifin kimlere yönelik olduğunu da belirterek, “Neydi bizim teklifimiz birincisi küçük yaşta çocuklara tecavüz eden öldüren sapıklara, ikincisi bizzat kurşun sıkan bebeklerimizi katleden, askerlerimizi katleden suçu sabit olarak teröristlere, üçüncüsü de bunlara destek veren her daim bunlarla hareket eden destek veren terör örgütlerine.” dedi.

Gerçekleşen seçimlerde Büyük Birlik Partisi yeni il yönetimi ise şu isimlerden oluştu

Murat Önal,Mustafa İbiş,Engin Muslu,

Hakan Oktay,Erkan Erol,Gökmen Apar,Nazmi Erdem,Sinan Yiler,Nurcan Yiler,Ömer Cihangirli,Yalçın Yıldırım,Süleyman Kımkak,Erkan Acar

Editör: TE Bilişim