Vezirhan Beldesi’nin çalışkan ve dinamik Belediye Başkanı Hüseyin Ocak daha önceleri depreme dayanıksız raporu verilen ve kapatılan okul sonrası eğitime büyük katkı sağlayarak beldeye yepyeni bir okul kazandırdı.

Vezirhan Beldesinde mevcut bulunan okul, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için kapatılmış, bunun üzerine öğrencilerin Covid-19 sürecinde taşımalı eğitim sistemi ile dışarıda eğitim görmemeleri için Başkan Ocak girişimlerde bulunmuştu.

Okulların açılamasına kısa bir süre kala Vezirhan Belediyesi tarafından yapımına başlanan okul 2 ay gibi kısa bir sürede bitirilirken, öğrencilerin hizmetine açıldı.

Kendisine “yapamazsınız”, “yetiştiremezsiniz” gibi yorumlar geldiğini aktaran Belediye Başkanı Hüseyin Ocak adeta imkansızı başardı ve okulu açtı.Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ocak, “2020/2021 Eğitim sezonuna başlıyoruz. Bu yıl okul binamızın deprem yönetmeliğine uygun olmadığından dolayı eğitim verilemeyecektir. Bu sebepten öğrencilerimizin taşımalı eğitim sistemi dahilinde başka yerlere sevki gündeme gelmiş olup fakat bu pandemi döneminde bizim tarafımızdan kabul edilebilir durum olmadığı ilgililere aktarıldı.Bu sebeple yetki ve görev alanımıza olmamasına rağmen çocuklarımızı dışarı göndermek istemediğimizi bu nedenle geçici olarak bir bina tahsis edebileceğimizi ilgililerimize söyledik. Bu karar kabul gördükten sonra yaklaşık 2 aylık bir dönemde yapamazsınız yetiştiremezsiniz dedikleri okul binamızı tamamladık. Tüm değerli çocuklarımıza armağanımız olsun hayırlı olsun inşallah. Bu vesileyle 2020/2021 eğitim sezonunun hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim