Bilecik Arena Programı’na katılan Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, beldeye kurulan ve vatandaşlar tarafından büyük tepki ile karşılanan ikinci Çimento Fabrikası’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

İkinci Çimento Fabrikası’na kendisinin de karşı olduğunu ve bu yönde tavır sergilediğini belirten Başkan Ocak, “bana göre bu akıl tutulmasıydı” derken, “tabi bundan sonra da kurulmuşsa bize de sahip çıkmak düşer, halk olarak ta bunun nimetlerinden faydalanmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

Vezirhan’da daha önceleri kurulup faaliyete başlayan Çimento Fabrikası’nın haricinde ikinci bir fabrikanın kurulması talebi Vezirhan halkı tarafından tepki ile karşılanmış ve bu noktada vatandaşlar protesto gösterisinde bulunmuştu.

Belde halkı tarafından hala tartışma konusu olan ikinci Çimento Fabrikası’na ilişkin Vezirhan Belediye Başkanı Hüseyin Ocak, açıklamalarda bulundu.

“Vezirhan’ın hala gündeminde olan ve çokça konuşulan bir Çimento Fabrikası var, hatta buna ilişkin geçmiş dönemde bir eylem yapılmıştı Belediye’nin önünde şu anda herhangi bir sıkıntı var mı?” sorusuna Başkan Ocak, şöyle cevap verdi:

“Çimento Fabrikası Vezirhan’ın gündeminde çokça durmuştu. Biz göreve gelmeden önce bir tane Çimento Fabrikası faaliyete girmek üzereydi. Diğer bir Çimento Fabrikası’nın da yapılması söz konusuydu. Bunun imar değişikliği yapılmış, arazisi alınmış ve yapımına başlanacaktı, bununla alakalı ÇED toplantısı da yapılmak istendi.

Bir beldenin sanayisi ne kadar geniş, iş imkanı ne kadar çoksa o kadar güzel bir şeydir ama aynı zamanda beldenin de yaşanılır halde olması lazım. Bir iş sahası olsun diyorsunuz, sorgu bir istektir ama burayı da yaşanılabilir halde tutmanız lazım ben Sanayi Odası’nda da görev yaptım ve pozisyonum itibariyle sanayicinin gelmesinden yanayım fakat doğru sanayinin gelmesi. Bu Çimento Fabrikası’nın maalesef bu kadar yakın alanda ikinci bir fabrikasının olduğu hiçbir yer yok bana göre bu akıl tutulmasıydı. Zaten bir tane fabrika yapılmış o gün için faaliyete başlamamış, çevreye etkilerini bilmiyoruz, yaşam noktasında neler götürecek bilmiyoruz, ikinci Çimento Fabrikası için talep oluyor ve bununla alakalı o günkü idare bu yönde görüş beyan ediyor. Adımlar atılıyor, imar değişikliği yapılıyor, Vezirhan halkı bunu duyunca karşı çıkmıştı bu işe imzalar toplandı, kamuoyunda uzun bir süre tartışıldı bu konu tam seçim üzeriydi bu ve bir görev değişikliği oldu, biz geldik yönetime idare olarak bunun yanında olan değil, karşısında olan bir tutum sergiledik çünkü bize göre yakın bir mesafede ikinci bir fabrikanın olması akıl tutulmasıydı.

Vezirhan’da o kadar köklü bir sanayi var ki beldenin çalışma iş kapasitesi 3 bin yani yeni doğmuş çocuğun, yaşlı insanın, kadının, gencin, öğrencinin hepsine iş verseniz Vezirhan’da herkese iş var, tekrar tekrar bir sanayi getirmenin de maalesef bir anlamı yok.

Neden Çimento Fabrikaları Vezirhan’ı tercih ediyorlar?

Vezirhan’ın yapısı ve bulunduğu pozisyon itibariyle burada bir sanayi kuruluşu kurulmak istenir. Dolayısıyla ne kadar limanlara, demiryoluna, karayoluna yakın olursanız o kadar iyi, yani bunu istemelerinden daha doğal bir şey yok tabi bundan sonra da kurulmuşsa bize de sahip çıkmak düşer. Halk olarak ta bunun nimetlerinden faydalanmaya çalışacağız, ikinci Çimento Fabrikası da Vezirhan’ın gündeminden düşmüştür.”

Editör: TE Bilişim