Memleket Partisi Bilecik İl Başkanlığı üyeleri ile birlikte tanışma kahvaltısı düzenlerken, İl Başkanı Hüseyin Korkman, “Anavatan, Yavru Vatan, Mavi Vatan, Gök Vatan bir bütündür parçalanamaz!” vurgusu yaptı.

Gölpark Çınar Bahçe’de gerçekleşen etkinliğe parti üyelerinin yanı sıra ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

Kahvaltı öncesi basın açıklaması düzenleyen Memleket Partisi Kurucu İl Başkanı Hüseyin Korkman, parti örgütlenme çalışmalarının süratle devam ettiğini söylerken, siyasi mücadelelerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“MERKEZ İLÇE BOZÜYÜK VE SÖĞÜT İLÇE BAŞKANLARINI GÖREVLENDİRDİK”

Bilindiği üzere 4 Eylül 2020 tarihinde Genel Başkanımız Muharrem İnce tarafından Sivas’ tan başlayan Memleket Hareketi partileşme sürecine girmiş ve 17 Mayıs 2021 tarihinde Memleket Partisi adı ile resmen kurulmuştur.

Memleket Partisinin kurulmasının ardından tüm yurtta örgütlenme çalışmaları başlamıştır. 18.Mayıs 2021 tarihinde Bilecik ilinde kurucu il başkanı olarak görevlendirildim. Şahsıma verilen bu onurlu görev ile birlikte ilimizde ki örgütlenme çalışmalarını başlattık. Öncelikle Memleket Partisi Bilecik İl Başkanı olarak 21 kişilik yol arkadaşlarımızı belirleyerek. Memleket Partisi İl Başkanlığını oluşturduk.

Bilecik Memleket Partisi kurucu yönetim kurulu olarak öncelikle Merkez İlçe ile birlikte Bozüyük ve Söğüt kurucu ilçe başkanlarını görevlendirdik,

Bu yol arkadaşlarımız Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Beler

Bozüyük İlçe Başkanı Şükrü Çetiner

Söğüt İlçe Başkanı Adnan Kayalı’ arkadaşlarımızdır.

Diğer ilçelerimizde de örgütlenme çalışmaları devam etmektedir.

“BİRİLERİNİN BELİRLEDİĞİ YÖNTEMLERİN HİÇ BİRİSİ BİZİM PARTİMİZDE YOKTUR”

Yapılması ihtimal dahilinde olan bir erken seçime katılabilmek için öncelikle bu üç ilçemizde görevlendirilen İlçe Başkanlarımızda kurucu yönetim kurullarını belirleyerek ilçe örgütlenmemizi tamamladık. Memleket Partisi Bilecik ilimizde örgütlenmesini tamamlayan ilçelerimiz ile birlikte kongre sürecini başlatacağız. Memleket Partisine üye olan yürekli insanlar ile birlikte önümüzdeki günlerde kongrelerimizi tamamlayacağız. Şunu belirtmek isterim ki Memleket Partisi üyeleri tüzüğümüz gereğince kullanacakları oylar ile partimizin yönetim kurullarını yapılacak kongrelerde belirleyeceklerdir. Bizi diğer mevcut partilerden ayıran en önemli özellik olarak tüm üyelerin katılımıdır. Diğer mevcut partilerde olduğu gibi birilerinin belirlediği yöntemlerin hiç birisi bizim partimizde yoktur. Olmayacaktır. Genel Başkanımızın da belirttiği gibi demokrasinin tam olarak uygulanabildiği bir tüzüğümüz mevcuttur. Partilerin anayasası olan tüzüklerin demokratik olmadığı parti içinde demokrasinin uygulanmadığı partilerde halka demokrasi getirmeleri olanaksızdır. Bizim partimiz demokrasinin tam olarak işlediği “Cumhuriyetçi Demokrat” bir parti olarak Türk siyasal tarihinde ki yerini almıştır.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TEK YOL GÖSTERİCİMİZ”

Tüzüğümüzün 1. Maddesinde yazdığı üzere Önderi ve yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ tür. Yine tüzüğümüzün yani partimizin anayasasının 2. Maddesinde yazdığı hedefi; 4 Eylül 1919 Sivas Kongresinde birleştirilen Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin kurtuluş ve kuruluş felsefesini ve Kuvayı Milliye anlayışını yeniden egemen kılarak “Yarınlar hepimizin” anlayışıyla, ulusumuzla birlikte çağdaşlaşma yolunda geleceğimizi geri almaktır.

Memleket Partisinin amacı: Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş esaslarını belirleyen, anayasanın değiştirilemez hükümlerinin tartışmaya açılamayacağını kayıtsız ve şartsız olarak kabul etmek.

Üzerinde yaşadığımız toprakların binlerce yıllık geçmişine, tarih ve milli kültür mirasına gurur ve onurla sahip çıkmak.

“Yurtta Barış, dünyada barış” ilkesi doğrultusunda onurlu ve ulusal çıkarlarımızı gözeten bir anlayış ile hareket etmek; bölgesel sorunların çözümünde anahtar rol oynayan, ülkemizin dünyadaki etkinliğini arttıran bir dış politika oluşturmak.

“Anavatan, Yavru Vatan, Mavi Vatan, Gök Vatan bir bütündür parçalanamaz!” ilkesini savunmak.

Vatan için can veren şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize hak ettikleri değeri vermek, haklarını korumak ve geliştirmek.

Ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gerçeğinden hareketle, millet iradesinin tek belirleyici güç olduğuna inanmak ve bu yönde siyaset yapmak.

Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi olduğunu benimseyerek, bağımsız, özgür, eşit ve egemen bir ülke olarak ulus-üniter devlet ilkesini korumak.

Tam bağımsızlığın temelini ekonomik bağımsızlık ve kalkınmanın oluşturduğunu benimsemek, bunun için çalışmak.

Hak, Hukuk, adalet kavramlarını özümseyerek her alanda hakim kılmak, insan haklarını korumak.

“Siyasi partiler demokratik siyasi hayatın vazgeçilmezidir, parti içi demokrasi partimizin vazgeçilmezidir.” İlkesine kayıtsız ve şartsız bağlı kalmak.

Devletin temelinin adalet olduğu inancıyla; hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, kuvvetler ayrılığını benimsemek ve hukuk devleti idealini gerçekleştirmek.

Düşünce ve ifade özgürlüğünü akademi, medya ve sosyal medya başta olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında korumak, farklı yaşam tarzlarına, inaç biçimlerine saygı duymak.

Başta cinsiyetçi ayrımcılık olmak üzere hür türden ayrımcılığa karşı çıkmak, mücadele etmek, kadın haklarını her alanda koşulsuz korumak ve savunmak.

Toplumun en önemli görevinin çocukları korumak ve yetiştirmek gerçeğinden hareket ederek, evrensel çocuk hakları doğrultusunda politikalar geliştirmek.

Çağdaş ve bilimsel politikalarının, geleceğimizin teminatı gençliğin yetişmesinde en önemli unsur olduğunu bilmek; genç kuşakların, yaşamın her alanında başarılı olabilmeleri için gerekli politika ve düzenlemeleri hayata geçirmek.

Gelişmenin ve kalkınmanın bilim, teknoloji ve inovasyon ile gerçekleşeceğini bilmek ve buna uygun sürdürülebilir ekonomi ve kalkınma stratejileri uygulamak.

Liyakat ilkesini kamu yönetiminin merkezine almak.

Devletin planlayıcı rolünü arttırmak,

Katılımcı ve şeffaf bir yerel yönetim anlaşışını geliştirmek.

Üniversitelerin idari, mali ve akademik özerkliğini sağlamak.

Gençlerin karşısına çıkan fiziksel, ekonomik, toplumsal ve dijital engelleri, internet ortamındaki sansür ve yasakları kaldırmak.

Bilim, kültür, sanat ve spora hak ettiği değeri vermek.

Dezavantajlı bireyler ve sosyal gruplar için devletin sosyal hizmet veren kurumlarını güçlendirmek.

Gezegeni ve Eko sitemi korumak.

Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol üstlenmek ve yenilenebilir enerji kaynaklarına öncelik tanımak.

Öngörülmeyen koşullar( pandemi, deprem, kaza vb.) karşısında yurttaşlarını güvencesiz bırakmayacak sosyal politikalar geliştirmektir.

“LİYAKAT ÖN PLANDADIR”

Memleket Partisinde görev alanlar siyaseti ancak ülkeye ve millete hizmet için bir araçtır ilkesinden hareketle siyasi görevlerini asla kişisel çıkarları gerçekleştirmek için bir araç olarak kullanamaz. Aynı şekilde partinin yetkili organları da alacakları her türlü kararda adalet ve liyakat ilkelerine uygun hareket edeceklerdir.

Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin kamuoyuna açıkladığı üzere;

  • Atatürk ile problemin varsa gelme diyoruz. Atatürk’ü kabul ederek gel. Atatürk’ ü tartışmaya gelme.
  • Kadına şiddet ve çocuk istismarını yüksek sesle kınayacaksın.
  • Doğa ve çevreye saygı göstereceksin.
  • Terörün her türlüsünü kınayacaksın. Öyle benim teröristim, senin teröristin olmaz.
  • Siyasetten rant elde etmeyi düşünmeyeceksin. Siyaseti bir hizmet işi gibi göreceksin.
  • Her türlü ayrımcılığı reddedeceksin.

Bu 6 kuraldan birisine takılan partiye üye olamaz.

Memleket Partisi olarak 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidardan memnun değiliz. İtaat Etmiyor - İtiraz Ediyoruz. Yine bu iktidarı 20 yıldır yıkamayan muhalefetten de memnun değiliz. Buna da itiraz ediyoruz. Bir umudumuz gençler. Gençler için geleceğimizi geri alacağız. Bunun için Ne Cumhur Ne Millet Tek Yol Memleket diyerek yukarıdaki ilkelerimizle Cumhuriyetçi Demokrat bir parti olarak iktidar olacağız. Yukarıdaki ilkelerimizi kabul eden tüm yurttaşlarımızı Memleket Partisine davet ediyoruz.

Editör: TE Bilişim