TOBB, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Oda ve Borsalar ve Kredi Garanti Fonu işbirliğinde hayata geçen TOBB Nefes Kredisi Denizbank aracılığıyla Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin kullanımına sunulurken, TSO Başkanı Şükrü Keskin, nefes kredisine ilişkin müjdeyi verdi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin hayata geçirilen kredi ile ilgili olarak şunları söyledi;

“COVİD-19 salgını sebebi ile ülke olarak zor günler geçirmekteyiz. Virüs ülkemizi her alanda olumsuz etkilemiş olup iş dünyamız da salgın ve salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler dolayısıyla sıkıntılı süreçlerden geçmektedir. Birçok işletme kapalı durumdadır, açık olan işletmelerden birçoğu da tam kapasite çalışmamaktadır. Bu ortamda işletmeler ciddi manada finansman sıkıntısı çekmektedir. İşletmelerin acil finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacı ile TOBB, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Oda ve Borsalar işbirliğinde KGF destekli Nefes Kredisi üyelerimizin hizmetine sunulmuştur. Yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile sunulan kredinin geri ödemesi 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacaktır. Kredi üst limiti, cirosu 3 milyon TL’ye kadar olan işletmeler için 50.000 TL, cirosu 3 milyon - 25 milyon arası olan işletmeler için ise 100.000 TL dir. Başlangıç aşamasında kredi Denizbank tarafından verilecek olup ilerleyen süreçte kamu bankalarının da katılımı beklenmektedir. Krediden faydalanmak isteyen üyelerimiz bugünden itibaren Denizbank Şubelerine başvurabilirler. Bu imkandan üyelerimizin faydalanmasına vesile olan başta TOBB Başkanı Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Berat Albayrak’a, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve Denizbank Yönetimine şahsım ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri atlatacağımızdan şüphemiz yoktur.”

Denizbank’tan nefes kredisine ilişkin yapılan açıklamada, kredinin 2020 senesinde 6 ile 8 ay olmayacağı, geri ödemesi ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim