Bilecik Arena Programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Valilerin Hükümetin Valisi olduğu yönündeki toplumdaki algıya yönelik yaptığı açıklamada, “Ne biz valilik yaparız nede vali başkanlık yapar. Bu söz konusu değil” dedi.

Son yıllarda Valilerin siyasetçilerden daha fazla ön plana çıkmasına yönelik toplumda oluşan “Hükümetin Valisi” algısı AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık’a soruldu.

Başkan Karabıyık,“Valinin görevi farklı siyasetçinin görevi farklı.”diyerek başladığı sözlerini şu şekilde devam etti:

“Ne biz valilik yaparız nede vali başkanlık yapar. Bu söz konusu değil. Valilikle belediyenin arasındaki konu hatırlarsanız Semih beyin seçildikten sonra ki özellikle bir açılışta yâda törendeki konuşmadan sonra soğukluk oldu.Bir milletvekilinin hangi siyasi parti olursa olsun bürokratı eleştirmesi genelde makul karşılanır.

Muhalefet milletvekillerinin iktidardaki bir bürokratı eleştirmesi meclise bununla ilgili soru önergesi vermesi makul karşılanır. Hem olanaklıdır, hem yadırganmaz ama bir seçilmiş belediye başkanı işte kalkıp il müdürüne, il valisine, ilin emniyet müdürüne kalkıp böyle kontrolsüzce 'Geldikleri gibi giderler' gibi sözleri çok kabul edilesi bir şey değildir. Sonuçta o dönem bunu her siyasi görüşten ağabeylerimizle konuştuğumuzda belediye başkanının bu konuda çok büyük bir sınır aştığı yönünde telkinlerde bulunulduğu etrafında ki kişilerden de söylendi. Âmâ beyefendi bu konuyla alakalı hiçbir zaman gelip de vali beyle bu konuyla en ufak bir istişare ya da bir özür mahiyetinde herhangi bir şey sergilemedi. Bu Bilecik’te çok aslında karşılanmış bir durum değil.”

Editör: TE Bilişim