Katıldığı Bilecik Arena programında FETÖ’nin siyasi ayağına ilişkin soruya cevap veren AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, “partilerinin hepsinden de bir sürü isim deşifre edildi ve tutuklandı.” dedi.

Bilecik Arena programında ilimiz ve ülke gündemine dair birçok soruya cevap veren AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin 4.yılında FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Karabıyık FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin kendisine sorulan soruya şu şekilde cevap verdi: “FETÖ aslında şöyle. Sorulan sorunun ne cepheden sorulduğuna bakmak lazım. Çünkü FETÖ’nün siyasi partiler içinde yapılandığı söyleniyor. FETÖ operasyonunda her siyasi partiden işlem görenler oldu, cezaevinde yatanlar oldu, yurtdışına kaçanlar var. FETÖ’nün bir siyasi yapılanmanın içinde organize olabildiğini ben düşünmüyorum. Ama daha çok bunları yarışmalarda, sınavlarda "tavşan aday" diye tabir edilir gördük. Bu yapılanma seçimlerde aday adaylarının yanlarına danışman kadrosu ile temiz yüzlü, güzel giyimli, güzel diksiyonlu insanları yerleştirdi.Bu kişiler seçimi kazandıktan sonra onun resmi kadrosunda devam eden,bunlarla alakalı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu danışmanlarından da keza diğer partilerinin hepsinden de bir sürü isim deşifre edildi ve tutuklandı.

Bu manada büyük bir çoğunluğunun temizlendiğini düşünüyoruz. Tabi ama FETÖ’yü küt bir siyasi hareketi gibi değerlendirmek bu işi basit bırakır. Çünkü adamların niyeti siyaseti düzenlemek değil,ülkenin yönetimi dizayn etme yönündeydi.

Editör: TE Bilişim