AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize ataması yapılan 54 doktorun Eylül ayında Bilecik’te göreve başlayacaklarını belirtirken, Bilecik’in bu dönem sağlık alanında altın çağını yaşadığını vurguladı.

Başkan Karabıyık, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya teşekkür ederken, yapılan atamalarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Bilecik Devlet Hastanesi: 15 Doktor

Bilecik Merkez Toplum Sağlığı Merkezine 4 Doktor

Bilecik 2. J.EĞT. TUG. K.LIĞI 1. Basamak MUA. MRK. (Bilecik/Merkez/Söğüt): 1 Doktor

Bozüyük Devlet Hastanesi: 6 Doktor

Bozüyük İlçe Sağlık Müdürlüğü: 1 Doktor

Gölpazarı Devlet Hastanesi: 1 Doktor

Bilecik İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi: 1 Doktor

İnhisar Devlet Hastanesi: 1 Doktor

Osmaneli Devlet Hastanesi: 7 Doktor

Osmaneli Toplum Sağlığı Merkezi: 1 Doktor

Pazaryeri Devlet Hastanesi: 3 Doktor

Söğüt Toplum Sağlığı Merkezi: 1 Doktor

Başkan Karabıyık, atamalara ilişkin yaptığı açıklamada, ise yeni hastanenin açılmasıyla ilave doktor sayısındaki artışa ve üniversitede açılacak olan Tıp Fakültesi ile Bilecik’in adeta sağlık alanında atılım yaptığını söyledi.

“Bilecik bu yıl sağlık alanında en bereketli yılını yaşıyor”

Başkan Karabıyık, “Vatandaşlarımıza sağlık alanında en iyi hizmeti verebilmek için çalışıyoruz. Bilecik bu yıl sağlık alanında gerçekten en bereketli yılını yaşıyor. Yeni hastanemiz de bir aksilik olmasa 6 Eylül’de faaliyete geçecek. Bu yönde çalışmalarımız duraksız devam ediyor. Üniversitemize Tıp Fakültemiz kuruldu, ilave doktor sayısı ile bu dönem Bilecik sağlıkta altın çağını yaşıyor.”

Eldemir ve Yağcı’ya teşekkür

Gerek yeni devlet hastanesi gerek Tıp Fakültesi’nin kurulması noktasında gerekse de ilimize yeni atanan doktorlara ilişkin bu noktada büyük çaba harcayan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile Milletvekili Selim Yağcı’ya teşekkür eden Başkan Karabıyık, “Bilecik’teki sağlık alanında yapılan atılımlarda Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Halil Eldemir’in ve Sayın Milletvekili Selim Yağcı’nın katkısı ve çabaları büyüktür. Onlara ayrıca teşekkürlerimizi bir borç biliriz.” dedi.

Editör: TE Bilişim