Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halit Gölcan, özellikle üniversite öğrencilerinin büyük tepkisini toplayan minibüs zamlarına ilişkin açıklama yaparak, maliyetlerin dondurulması halinde zam yapmayacaklarını dile getirdi.

Minibüsçülerin ödemek zorunda olduğu giderlerin yükseldiği için zam yapma gereğinde bulunulduğunu vurgulayan Gölcan, siyasilere de seslenerek,esnafın giderlerinin dondurulması halinde zam yapılmayacağını kaydetti.

Gölcan, şu ifadelere yer verdi:

Belediye tarafından 2018 yılı 2. Ayda şehir içi talebe 1.75, vatandaş ,2,00 TL tarife verildi ve uygulandı.

Mahkeme kararıyla tarifelerin esnaf odaları tarafından verileceği Belediyenin vermiş olduğu tarifenin üzerinden 1,5 yıl geçmiş olması sebebiyle minibüsçü esnafımız zam talebinde bulundu. İncelememizde Belediye 2017 yılında hat parası olarak 115 bin  TL + KDV 10 yıl süre için para aldı.

Minibüslerin modellerini yükseltme durumunda kalan esnafımız 200 bin TL ile 300 bin TL arası minibüslerini yeniledi. Yine 1,5 yıldır mazota, lastiğe, trafik sigortası, kasko sigortası, taşıt puluna, fren muayenesine, Bağkur Sigorta primine, şoför maaşının artması, durak aidatı, kazanç vergisi gibi giderlere aşırı zamlar geldiğini tespit ettik.

Talebe şehir içi taşıma ücretine %14,4 zam yaparak 1.75  TL’den 2.00 TL, vatandaş taşıma ücretine %25  zam yaparak 2.00 TL’den 2,50 TL’ye çıkarttık. Siyasilerimizden ricamız, esnafımızın giderlerini dondurmaları halinde minibüsçü esnafımız da taşıma ücretlerine zam yapmayacak”

Editör: TE Bilişim