Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen etkinlikler kapsamında pop müziğin sevilen sanatçılarından Derya Uluğ, Bozüyüklü hayranları ile buluşurken kurtuluş etkinlikleri bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Fener Alayı ile coşkulu kutlamalara sahne olacak.

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu düzenlenen etkinliklere tüm Bozüyüklüleri davet ederek “Güzel ilçemiz düşman işgalinden 97 yıl önce 4 Eylül günü kurtarıldı. Kurtuluşumuzun yıl dönümünde 4 Eylül gününü coşkuyla kutlayacağız. 4 Eylül akşamı saat 20:00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan 4 Eylül Mahallesi’ndeki konser alanına fener alayıyla yürüyeceğiz. Sevgili hemşehrilerim; çoluk çocuk beraberce ayrıcalıksız olarak yapacağımız bu yürüyüşe hepinizin katılmasını dilerim ve hepinizi sevgilerimle kucaklarım” dedi.

4 Eylül Kurtuluş Günü anma törenleri ve etkinlikleri 4 Eylül Çarşamba günü saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan çelenk koyma töreni ile başlayan program sırası ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması, protokol konuşmaları, şiirlerin okunması, mehteran gösterisi, Bozüyük Belediyesi çocuk halk oyunları gösterisi yer alırken son olarak Halk Eğitim Merkezi müzik grubu tarafından kahramanlık türkülerinin  seslendirilmesiyle devam edecek. Öğlen namazı öncesinde Merkez Kasımpaşa Cami'inde şehitlerimiz için Mevlidi Şerif okunarak namaz sonrasında cami cemaatine pilav ikramı yapılacak. Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeni ile düzenlenen kutlamalar bu yıl ilk kez yapılacak olan Fener Alayı ile devam edecek. Saat 20:00’de vatandaşların katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak olan Fener Alayı 4 Eylül Mahallesi’ndeki konser alanında sona erecek. Kurtuluş coşkusu; 4 Eylül Mahalle Muhtarlığı’nın arkasındaki futbol sahasında saat 21:00’de gerçekleştirilecek olan ve sevilen sanatçı Derya Uluğ’un sahne alacağı konser programı ile devam ederken tüm Bozüyüklülerin davetli olduğu kurtuluş etkinlerinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Başkan Bakkalcıoğlu’nun kurtuluş günü mesajı

Başkan  Bakkalcıoğlu, Bozüyük’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı kurtuluş günü mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bozüyük’ümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü bir kez daha büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 97 yıl önce 4 Eylül 1922’de Bozüyük’ümüzde de tezahür etmiştir. Bozüyük’ümüzün kahraman mücadelesi Garp Cephesi Komutanı İsmet Paşa’nın 1 Nisan 1921’de TBMM Başkanı Mustafa Kemal’e çektiği telgrafta tanık olduğu hazin manzarayı özetlediği: “Metristepe’den gördüm. Bozüyük yanıyor. Düşman ölüleriyle doldurduğu savaş alanını bıraktı, kaçıyor” sözleriyle tarihimizin altın sayfalarındaki yerini almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile Türk Milleti’nin kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim