* BELEDİYE’NİN 23 MİLYON BORCUNUN 16 MİLYONUNU ÖDEDİK

* CAMİ KIBLESİNE YAPILAN TİCARETHANELERİ UYGUN GÖRMÜYORUM

* KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADIK, SÖZLEŞMESİ BİTEN İHTİYAÇ DUYMADIKLARIMIZLA SÖZLEŞME YENİLEMEDİK

* TEDES’TEN %5'LİK KARI %10'A ÇIKARDIK

* 2 KATLI 500 ARAÇLIK OTOPARK YAPIYORUZ

* 330 BİN M2'LİK ALANA BOZPARK YAPIYORUZ

* ADLİYE’DEN ECZACIBAŞI’NA KADAR 6,5 KM’LİK RAYLI SİSTEM YAPACAĞIZ

Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, ilçe halkının gündeminde olan birçok konuya dair basın açıklaması düzenledi.

Belediye Başkanlığı makamında basın mensupları ile biraraya gelen Başkan Bakkalcıoğlu; Belediye borçlarından, Hal Cami’nin altındaki ticarethanelere ve yaşanan bilbord polemiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Bakkalcıoğlu, diğer yandan ilçedeki su faturalarından, Can Suyu Projesine, Banka kartı ayni destekten, Belediye’nin geçmiş dönem borçlarına, artan TEDES kar payına, katlı otoparka, ilçe içindeki hafif raylı sisteme, Bozüyük’e 330 bin dönüm arazi üzerine kurulacak olan Bozpark’a ve Belediye’de iptal edilen sözleşmeli personelin kadro hareketlerine ilişkin daha birçok konuya açıklık getirdi.

“Camimizin önünde böyle bir ticarethanenin olmasını uygun görmüyorum”

İlçe merkezinde yeralan Hal Camii’nin altındaki ticarethanelere ilişkin açıklama yapan Başkan Bakkalcıoğlu, ibadet yerinin altında sürdürülecek olan ticaretin kabul edilemez olduğunu söylerken, daha en başından projeyi gördüğünden itibaren bu ticarethanelerin burada olmaması gerektiğini ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne gerekli itirazı yaptıklarını lakin durumun çözüme ulaşmadığını aktardı.

Hal Camii’nin çevresinde de yeni yol güzergahları açısından düzenlemelere gidileceğini söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu, bu düzenlemeler ile trafiği rahatlatmaya çalışacaklarını vurguladı. Hal Camii’nin inşaat sürecindeyken Belediye Başkanı olmadan önce projeyi gördüğünde kıbleye yapışık 2 tane mağazanın camiye yakışmadığını, caminin önünde böyle bir ticarethanenin olmasını uygun görmediğini ve bunu göreve geldikten sonra da defalarca dile getirdiğini söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu, “Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Caminin önündeki alanda 2 tane mağaza, sevgili hemşerilerim camimizin kıblesine yapışık ticarethane olur mu? Ben bunu söylediğimde bu 2 dükkanın kaldırılarak arkadaki alanda Belediye olarak size 2 tane aynı büyüklükte mağaza yapalım dedik. Daha sonraki süreçte ön taraftaki kıymetle o kıymet bir değil dendi. Şimdi sevgili hemşerilerim camimizin arkadaki dükkanları olmasa, yukarı doğru kaydırsak, camiyi alanın ortasına oturtsak, 500 yıl önce atalarımız Kasımpaşa camimizi 1528’te yaparken çok güzel bir alanda yapmış, hala kullanıyoruz. 500 yıl sonra bugünün teknolojisiyle önünde kıblesine yapışık ticarethane olan cami yapmayı uygun görmüyorum” dedi.

“Yeni sözleşmede bilbord kiralamıyoruz”

Cami’nin önündeki bilbord tartışması hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Bakkalcıoğlu, Şubat ayında bitecek sözleşme sonrası sözleşmeyi yenilemeyeceklerini aktararak, “orada bilbordlar var, kiralanmış, Şubat ayına kadar Belediye’nin kiraladığı bir reklam firmasınca kullanılan bilbordlar var. Bu bilbordları bir şekilde oradan alıp götürmemiz gerekiyordu. Şu anda inşa halindeki camimizin önüne bu bilbordları koyduk. 6 tane, Şubat ayında bunların sözleşmesi bitiyor. Yeni sözleşmede burada bir bilbord kiralamıyoruz. Bu bizim oradaki taahhüdümüzün yerine getirilmesiydi ama ben görüyorum ki böyle bir uygulamayı yaparken neredeyse yeri göğü inlettiler. Caminin önü değil caminin kıblesine etik olmayan şekilde konan ticarethanelerin önünü kapatan bilbordlar var. Bunları eleştirmeyen, önüne konan 6 tane geçici bilbordu gündeme taşıyan hemşerilerimi de kınıyorum” dedi.

“Belediye’nin 23 Milyon borcunun 16 Milyonunu ödedik”

Belediye’nin borcuna ilişkin de tutarlı bir çizgi izlediklerini aktaran Başkan Bakkalcıoğlu, 23 Milyonluk Belediye’nin eski borcunun 16 milyonunu ödediklerini kaydederek, borcun yüzde 70’lik kısmının hallolduğunu ve 23.443.362 bin TL’lik borcun tamı tamına 16.225,180.30’unun ödendiğini söyledi.

“TEDES’den aldığımız yüzde 5’lik karımızı yüzde 10’a çıkarttık”

Bozüyük ilçesinde bulunan TEDES’den aldıkları paraların yüzde 70’inin devlete gittiğini söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu, daha önceki yüzde 25’inin TEDES’i kuran firmaya, yüzde 5’inin de Bozüyük Belediyesi’ne aktarıldığını belirtirken, TEDES firmasının üst düzey yöneticileri ile görüşerek Bozüyük Belediyesi’ne aktarılan kar oranını yüzde 5’den yüzde 10’a çıkarıldığını söyledi.

Su faturalarına açıklık getirdi

Başkan Bakkalcıoğlu, su faturaları hakkında yaptığı açıklamada, “Bozüyük'te suda tasarruf teşvik edici, insanın hakkı olan suyu ücretsiz olacak kadar bir tarifeyle değerlendirdiklerini belirterek, “20 metreküpe kadar 2 aylık okumada su ücreti 1 kuruş, bunu aşan rakam 20-30 metreküp arası iki aylık okumada 1 TL 25 kuruş, 30 metreküp ve 40 metreküp arasında 2 TL, 40 metreküpü aşarsa 3 TL olarak bir tarifeyle gittikçe artan ama azaldıkça, tasarruf ettikçe teşvik edici su tarifemiz uygulanmaya başladı” dedi.

“Bozüyük’ün ortasına akciğer kuruyoruz”

Bakkalcıoğlu, Yeşilkent’te 330 bin metrekarelik alana yapılması planlanan Bozpark hakkında bilgi vererek Bozpark’ın bir akciğer gibi Bozüyük’ün ortasında yerini alacağını ve kamulaştırmalar yapılırken uzlaştırmalı kamulaştırmayı ön planda tutacaklarını belirtti.

“Elektrik kesintilerinin Belediyemizle bir alakası yoktur”

Başkan Bakkalcıoğlu, ilçe genelindeki elektrik kesintilerine de değinerek “İlçemizde elektrik kesintileri olmakta, bu elektrik kesintilerinin belediyemizle bir alakası yoktur. Bunu defalarca söylememize rağmen hemşerilerimize farklı şekillerde iletildiğini görüyorum. OEDAŞ tarafından Bozüyük'teki direklerde iletişimi sağlayan kablolar yeraltına alınıyor. Bunun yazın çalışmaları yapıldı ve bitti şu anda Cumartesi günü bir elektrik kesintisi yaşanacak. Bu elektrik kesintisi Yenimahalle’nin bir kısmı, 4 Eylül, Yeşilkent ve yeni sanayi bölgesinde, tüm Bozüyük değil. Yanlış bilgileri düzeltmek istiyorum ama çok büyük bir alan.

Burada sabah 8.00 ile 16.00 arası bir kesinti planlanmış. Biz OEDAŞ’a dedik ki; bu kadar büyük bir kesinti hem su pompalarının çalışmamasını, böylelikle su sıkıntısı ama esas önemlisi bu kış gününde gazla ısınmayı dahi durabileceğini, bunun böyle olmasının yanlış olduğunu söyledik. Sonuçta kesinti sabah 08:00 ile 14:00 arasına kaydırıldı. Bu Bozüyük 4 merkezde ana besleme trafoları var. Bunlardan Endüstri Meslek Lisesi merkez binasındaki Pano bütün Bozüyük’e kışın uzun süreli çok büyük sıkıntılı elektrik kısıntısı yapabilecek şekilde yıpranmış. Burada büyük bir revizyon yapmaktalar. Bu revizyonu yapacaklar, büyük oranda işte bu 6 saatlik kesinti ama bun bizlerin kararıyla olmayan, bizden izin almayı da gerektirmeyen bir kesintidir” dedi.

“500 araçlık 2 katlı otopark yapacağız”

Başkan Bakkalcıoğlu, 500 araç kapasiteli iki katlı bir otopark yapmayı düşündüklerini söylerken ilçe trafiğini biraz olsun rahatlatacaklarını aktardı. Başkan Bakkacıoğlu, “Otopark üstü meydan düzenlemesi düşünüyoruz. Bu arada bu alanda bir müddet sonra fore kazık çalışmaları başlayacak. Arka yolu yapıyoruz, kavşağı kaydırıyoruz. O nedenle yol iptal olacak” dedi.

“Biz kimseyi işten çıkartmadık sözleşmesi biten ihtiyaç duymadıklarımızla sözleşme yenilemedik”

Personel çıkarmaları ile ilgili olarak da göreve geldiklerinden beri çeşitli dedikodular yapıldığını söyleyen Başkan Bakkalcıoğlu, “bir tane personel hariç kimseyi işten atmadık, işten çıkarmadık ama bizden kimi ölüm nedeniyle, kimi emekliye ayrılarak ama çoğunun istifa edip tazminatını alarak ayrılan personellerimiz var, tamamı 40 tane. Bu arada personellerin çeşitleri var, memur, kadrolu işçi, taşeron işçiliğinden geçmiş personel A.Ş.’de çalışanlarımız, memurların sözleşmelileri var, 19 tane sözleşmeli personelimiz var. Bunların bir tanesi biz geldiğimizde kendi dileğiyle ayrıldı. 18 tane kaldı. Şunu söylemek istiyorum; iki tane avukatımız var, bir kadrolu bir sözleşmeli avukat, iki avukata da sürekli ihtiyacımız yok. Bozüyük Belediyesi’nin böyle davaları da yok, o nedenle sözleşmeli avukatımızla yeni dönemde sözleşmemizi yenilemeyeceğiz. İki tane harita mühendisi var, bunun için sözleşmeleri harita mühendisi ile yenilemeyi düşünmüyorum, böyle bir gereksinimimiz yok. Harita mühendisimizin biri üç tane inşaat mühendisimizin ikisi kadrolu biri sözleşmeli, sözleşmeli arkadaşımızla görev süresi yılbaşında bitince yenilemeyeceğiz. İki tane makine mühendisimiz var, 6 tane teknisyenimiz var, çok sayıda bilgisayar teknisyenimiz var, memur olarakta veyahut personel olarak personel A.Ş.’de çalışan elemanlarımız var. Bir tanede teknisyenimiz var. Bu altı personelimizle sözleşmeleri yenilememe kararı aldık. Ama bu konuda da işçi kıyımı gibi kıyım yapmıyoruz, kıyım yapmak istesek başından beri uygulardık. Bunu da sizinle paylaşmak isterim. Şunu da belirteyim; bir tanede sosyolog kadromuzda personelimiz var, bu personelimiz işe girdiğinden beri hiç sosyologluk görevi yapmamış, mesleğini yapmamış, mali hizmetlerde memur görevi yapmış, onunla da çalışmayacağız. Böylece altı personelle ama şunu da belirtmek isterim biz bunlarla görevimiz de yolumuz ayrıldıktan sonra yerlerine aynı meslekten kimseyle çalışmak istemiyoruz. Bunu yanlış düşünüyorlar, biz bunlarla yolu ayırdık, ‘kendimizin alacağı personelleri alacağız’ böyle bir düşüncede değiliz. Biz, bizle çalışan herkesle çalışacağız ama görev sürecinde bizim görev tempomuza uymayan arkadaşlarımız kendileri tercihleriyle ayrılabilirler. Diğer 12 sözleşmeli personelin içinde eski dönem görev yapmış siyasi arkadaşlarımızın akrabaları var, böyle bir düşüncede değiliz” dedi.

“Raylı sisteme geçiyoruz”

Adliye sayarından Eczacıbaşı Fabrikası’na kadar 6,5 kilometrelik bölüme hafif raylı sistem kuracaklarını söyleyen Bakkalcıoğlu, bu sistemle minibüsçülerin rahat rahat yolcu indirip bindirebileceklerini aktardı.

Diğer yandan toplantı sonrasında Belediye Başkanı Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediye Tesisilerinde basın mensuplarına yemek ikram ederken hesabı kendi cebinden ödedi.

Editör: TE Bilişim