Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, son dönemde kamuoyunda merak edilen ve çeşitli platformlarda sıkça yeralmış konulara açıklık getirmek için basın toplantısı düzenledi.

Bakkalcıoğlu, basın toplantısında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı başlatılan ve daha sonra inşaatı müteahhit firma tarafından durdurulan Hal Camii ile ilgili konuştu. Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mustafa Emek ile yaptığı görüşmenin sonucunda kamuoyunu bilgilendiren Belediye Başkanı Bakkalcıoğlu, cami inşaatının yeniden ihale edileceğini ve ardından inşaatın devam edeceği müjdesini verdi.

Konu ile ilgili olarak konuşan Başkan Bakkalcıoğlu, "bilindiği üzere Hal Camii inşaatı Vakıflar Bölge Müdürlüğü'müz tarafından üstlenilmiş bir projeydi. Bu sene başında çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bütün müteahhit firmalara yaptıkları işleri tasfiye ederek, inşaatı bırakma hakkı verildi. Buradaki müteahhit firmada bu haktan yaralanarak işi bıraktı.Bizler göreve geldiğimizde de bu inşaat durdurulmuş haldeydi fakat tüm bunları çok iyi biliyor olmalarına rağmen, sanki biz cami inşaatını durdurmuşuz gibi eleştirilere ve suçlamalara maruz kaldık. Bu konuyu çözmek için pek çok düşüncelerimiz oldu tüm bunları görüşmek üzere Bölge Müdürü Mustafa Emek'i ziyaret ettik, birlikte bu konu ile ilgili çok olumlu bir sonuca ulaştık. Yapmış olduğumuz görüşmede, bu projenin inşaatında cami duvarına bitişik 2 ticarethane bulunmakta, 125'er metrekarelik bu iki dükkanın kıblenin önünde olmasını yanlış bulduğumuzu kendilerine belirttik. Kendiside bu görüşümüzün son derece doğru olduğunu belirterek, o dönem ki görüşmelerde projenin bu şekilde istenildiğini tarafımıza aktardı. Bozüyük Belediyesi olarak bu iki dükkanın oradan kaldırılması ve bunun sonucunda bizimde belediye olarak cami inşaatının yapımına katılmamız teklifini kendilerine ilettik.

Bu konuda şunu belirtmek isterim ki, 500 yıl önce ecdadımız aynı caddede görkemli, bahçeli bir cami yapmışken, bu devirde bizim kıbleye dayalı ticarethaneleri bulunan cami yapmamız bize yakışmaz. Tüm bunların neticesinde Vakıflar Bölge Müdürümüz talebimiz ile ilgili çözüm yolları arayacaklarını ve yeniden yapım ihalesinin çıkacağı müjdesini bizlere verdiler. Hal Camii inşaatımız inşallah önümüzdeki aylarda başlayacak" dedi.


Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, toplantıda bazı kişilerce kendilerine mal edilmeye çalışılan konulara ve eleştirilere cevap vererek şunları belirtti. "Değerli basın mensupları ve sevgili Bozüyüklüler, son zamanlarda basında İktidar Partisi ilçe Başkanının, temsilcilerinin ve meclis üyelerinin çok sayıda açıklamaları bulunmakta, bunlara cevap vermeyi düşünmüyordum, fakat dün yaşanan gelişmeler neticesinde bunlara bir cevap verme gereği doğmuştur.



Personel Çıkarılması İddiaları;

Çeşitli mecralarda itham edildiğimiz gibi personel ile ilgili bir personel hariç kimse işten çıkarılmamıştır, bizlerle kendi arzusu ile çalışmak istemeyen arkadaşlarımız istifa etmişlerdir, bizlerde kendilerine tazminatlarını ve tüm haklarını verdik. Kimsenin bu konuda halkı yanıltmaya hakkı yoktur. Biz hak yemedik, seçimden öncede genel başkanımızın verdiği namus sözü gibi kimsenin ekmeği ile oynamadık.

Hastane Arazisi Kamulaştırmasındaki Borçlanma;

Sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer konu ise, hastane arazisi konusudur; bununla ilgili Bozüyük Belediyesi'nin bütçesi Bozüyük halkının ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılması gerekirken, bu para kredili borçlanarak, 2 milyon lira maliyetle hastane arazisi için kullanılmıştır.Bununla ilgili görüşümü tekrar belirtmek istiyorum, 100 milyonlarca TL maliyetli bir hastane yapılırken, bunun arazisi de bakanlıkça karşılanabilirdi, bu konudaki düşüncem aynıdır.

İdman Yurdu Spor Kulübü'nün Kulüp Yöneticileri Tarafından Satılması;

Belediyemiz ile hiçbir ilgisi olmayan fakat, Bozüyük Belediyesi Spor Kulübü adı altında varlık sürdüren bu kulübün belediyemiz ile bir ilgisinin bulunmadığını ilk etapta söylemiştik, daha sonra bu spor kulübünün isim hakkı ve lig hakkı kulüp yöneticileri tarafından başka bir kulübe parayla satılmıştır. Bunun sahiplenmeme gibi nedenle olmadığını belirterek, bu gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. İtham edildiğimiz eleştirilerin yanlışlığını belirtmek istediğim için bu konulara değindim.

OEDAŞ Çalışması Nedeni İle Yaşanan Su Kesintisi;

Tüm bunların yanı sıra, son zamanlarda elde olmayan aksaklıklarla oluşan alt yapıda meydana gelmiş sorunları son derece çirkin bir şekilde kamuoyuna yansıtmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz gece büyük bir su sıkıntısı yaşadık, Bozüyük'e gelen kaynak suyumuzun pompa istasyonunu besleyen OEDAŞ'a ait enerji hattında gece saatlerinde yeri belirlenemeyen bir arıza meydana geldi. Arıza yeri belirlenemeyince Eskişehir'den ertesi gün saat 10.00 civarında bir arıza tespit makinası getirildi ve arıza günün sonuna doğru giderilerek sular verilmeye başlanıldı. Buna bağlı olarak pek çok noktada oluşan patlak ve basınç sorunları gece saatlerine kadar giderilmeye çalışıldı.

Haksız Eleştirilere Maruz Kalıyoruz;

Bazı kişilerin sosyal medyada yazdıkları son derece tatsız konulardır, çok eski dönemlerde yapılan su hattının ardından bundan 25 yıl önce Bozüyük'e Karasu'dan su taşıyan hattı biz yaptık. Allah'a şükür bugün Bozüyük'e gelen su 180 bin nüfusa yetecek kapasitededir. Tüm bunlara rağmen, bu cümlelerle eleştiri yapmayı, bırakın makul bulmayı, hadi canım sende diyecek kadar değersiz buluyorum.Bu yapılan haksızlık asıl orada suyun içinde bu sorunu çözmek için çalışan işçilerimize yapılmaktadır.

Parklarda Bulunan Havuzların Revize Çalışmaları;

 

İlçemizde yer alan havuzların temelleri donanımsız yapıldığı için hepsi çatlaklar içindeydi ve bununla birlikte havuz içinde kış koşullarına maruz kalan pompalar kullanılmaz hale gelmiş durumdaydı. Yaz aylarına gelirken bizlerde hızlı bir şekilde acil tedbirler aldık, elden geçebilecek gibi olanları yeniden kullanırken, çok sayıda su pompası alımı yaparak, bu parklarda bulunan havuzları tekrar kullanılabilir hale getirerek devreye soktuk. Eleştirilecek bir konu bulamayan kişiler, son derece basit konularla bizleri eleştirmeye çalışmaktadır" dedi.

 

Editör: TE Bilişim