CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ün AK Parti’li Belediye Başkanları tarafından milletin parasıyla verilen iftarlarda AK Parti Milletvekili adaylarının propogandasının yapıldığını söylemesi üzerine açıklama yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, verilen iftarlar için Belediye kasasından 1 TL dahi çıkmadığını belirtti.

CHP Milletvekili Tüzün, geçtiğimiz günlerde Bozüyük’te gerçekleştirilen iftar programında milletin parası ile AK Partili Belediyeler tarafından verilen  iftarlarda AK Parti Milletvekili adaylarının propagandalarının yapıldığını öne sürmüştü. Tüzün’ün bu açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren Bozüyük Belediye Başkanı Bakıcı şu ifadelere yer verdi:

Değerli Hemşehrilerim ;
Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 06.06.2018 Çarşamba Günü bir programda yaptığı konuşmaya istinaden kendisinin gerçeği yansıtmayan iddialarına açıklama yapma gereksinimi duydum.
Milletvekili Tüzün’ün vatandaşlarımıza hitaben kendi deyimiyle “AK Parti’li Belediye Başkanları sizlerin ödediği emlak, su parasıyla, sizlerin bütçesini oluşturduğu parayla iftar verip siyasi propaganda yapıyor.” cümlesine istinaden ilçemizde düzenlenen mahalle iftarları ve iftar çadırımızda bu yıl toplamda 59.000 kişilik yemek verilmekte olup bu yemeklerin ücreti ilçemiz fabrikaları, sanayi kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılanmaktadır. Yani BELEDİYEMİZ KASASINDAN, VATANDAŞLARIMIZIN ÖDEDİĞİ EMLAK VE SU PARASINDAN 1 TL PARA HARCANMAMIŞTIR. Belediyemizde bu sistem 4 yıldır yürütülmekte olup mahalle iftarlarımızın sonuncusunda ve yerel basında sponsorlarımızın isimleri tek tek okunarak şahsım tarafından teşekkür edilmektedir. Görev aldığı süre boyunca hemşehrilerimle hiçbir mahalle iftarında aynı sofraya oturmayan Vekil Tüzün’ün bu durumu bilmemesini normal karşılıyorum.
Ayrıca yine Milletvekili Tüzün’ün kendi deyimiyle “bir önceki seçimde beni burada 1.seçerek onurlandırdınız” cümlesinin gerçeği yansıtmadığını belirterek hem 7 Haziran hem de 1 Kasım 2015 Seçimlerinin resmî sonuçlarına göre Bozüyük’te vatandaşlarımızın takdirinin 1. Sırada Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir olduğunu kamuoyunun bilgisine sunuyorum.
Yukarıdaki açıklamalarımdan da anlaşılacağı gibi Ak Parti Kadroları olarak bizler laf değil iş üretiyoruz.
Tüm vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim