Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Sokak’ta Şenlik Var” adlı sokak oyunları şenliği 2 Eylül Pazar günü uçurtma şenliği ile birlikte başlıyor.

            Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın çocukların yaz tatilinin son günlerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri amacı ile onlara sürpriz bir etkinlik olarak düzenlenen çocuk oyunları şenliğinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Bu yıl ilki düzenlenen şenlik ile ilgili olarak unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yeniden hayata kazandırılması gerektiğini belirten Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Bizim geleneksel bir çok oyunumuz var. Teknolojinin gelişmesiyle beraber bu tür oyunlar unutulmaya başlandı. Çocuklarımız geleneksel oyunlardan çok cep telefonu, tablet ve bilgisayar oyunlarını oynuyor. Çocuklarımızı bu geleneksel oyunlarımızdan ihmal etmemiz gerekiyor. Geleneksel oyunlarımızın çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Sokak oyunları şenliğimizin kültürümüzün unutulmaması adına güzel bir etkinlik olacağını umuyorum. Çocuklarımızın yaz tatilinin son günlerini yaşadığı şu günlerde düzenlediğimiz bu etkinlik ile doyasıya eğlenmelerini temenni ediyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

            Günümüz çocuklarının geleneksel sokak oyunları ile tanışma fırsatı bulacağı ve gönüllerince eğlenebilecekleri şenlik 2 Eylül Pazar günü Yeşilkent Mahallesi kent ormanında yapılacak uçurtma şenliği ile birlikte başlayacak. Aynı zamanda oyun standlarının da kurulacağı kent ormanında çocuklar artık unutulmaya yüz tutmuş misket, istop, kör ebe, sek sek, birdir bir, dokuz taş, uzun eşek, yakan top, yağ satarım, çelik çomak ve çatlak patlak gibi oyunlar ile birlikte ip atlama, halat çekme, kutu kutu pense, mendil kapmaca ve sandalye kapma gibi eğlenceli oyunlar ile hem yarışacaklar hem de doyasıya eğlenecekler. Tüm çocukların davetli olduğu ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek sokak oyunları şenliği 3 Eylül 2018 Pazartesi günü Akpınar Mahallesi Şehit Vahit Elmas İlk ve Ortaokulu bahçesinde, 4 Eylül 2018 Salı günü Tekke Mahalle’de Hamzabey İlkokulu bahçesinde, 5 Eylül 2018 Çarşamba günü yeni TOKİ’lerde TOKİ Meydanı’nda, 6 Eylül 2018 Perşembe günü Yenidoğan Mahallesi Metristepe İlkokulu bahçesinde, 7 Eylül 2018 Cuma günü Yediler Mahallesi’nde Zafer İlkokulu bahçesinde, 8 Eylül 2018 Cumartesi günü Yeni Mahalle’de Saffet Şeker İlkokulu bahçesinde, 9 Eylül 2018 Pazar günü 4 Eylül Mahallesi’nde Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu bahçesinde, 10 Eylül 2018 Pazartesi günü Çarşı Mahalle ve Kasımpaşa Mahallesi’nde Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek.

            9 gün boyunca 17:30 ile 20:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan şenlik programında ayrıca balon gösterileri de yer alırken çocuklara çeşitli sürpriz hediyeler de dağıtılacak.   

Editör: TE Bilişim