Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; “Göreve geldiğimiz ilk günkü heyecan ve azmimizden hiçbir şey kaybetmeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2018 yılında da yeni projeler için var gücümüzle ve yılmadan, Güçlü Gelecek Güçlü Bozüyük için çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2017 yılı, çalışmalarımızın ulusal arenada da yankı yaptığı verimli, güzel bir yıl oldu. Belediyemiz; geçmişle gelecek arasında köprü kuran ‘Müze’ projemiz, insan hayatına dokunan ‘Klimalı Duraklar’ Projemiz ve Bozüyük’ün en önemli kültürel etkinliği olan ‘Tiyatro Festivalimiz’ ile 3 önemli ödüle layık görüldü.

2017 yılında; Sultan Abdülhamit Han Parkı’mızın temelini atarak yapımına başladık. “9 Mahalleye 9 Konak” projemiz kapsamında Akpınar Mahalle Konağı’mızın yapım ihalesini gerçekleştirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı tarafından Adliye Sarayı karşısına yapılacak 1500 kişi kapasiteli Kapalı Spor Salonu Projemizin yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Bozüyük’ün ilk müzesi Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi’ni Bozüyüklülerin hizmetine sunduk. Yediler Mahallemizi güzelleştiren Şehit Mahmut Ekinay Parkı’mızın açılışını gerçekleştirdik. Yeni kapalı pazarımızın temelini attık. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımıza, milletimize ve devletimize yapılan hain saldırıyı gençlerimize, minik yavrularımıza anlatacak, yıllarca unutturmayacak 15 Temmuz Şehitleri Parkı’nı hizmete sunduk. 

Kanal boyundaki mevcut toprak saha sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülürken, kanal boyundaki spor kompleksinin yanına 1 adet, Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan sentetik çim yüzeyli futbol sahasının yanına da 1 adet tenis kortu yapımını tamamlayarak bu sahalarımızı ve Arif Nihat Asya Ortaokulu’nda yapımını tamamladığımız sentetik çim yüzeyli futbol sahasını spor severlerimizin hizmetine sunduk.

Cemalettin Köklü Parkımıza yapılan revizyon çalışmaları sonrasında yeniden hayat verdik. Burada da belediyemizin ikinci işletmesini açarak vatandaşlarımıza en modern ve en ekonomik koşullarda hizmet vermeye başladık. Bebek sahibi annelerimizin rahatlıkla bebeklerinin bakımlarını yapmaları ve emzirmeleri için hazırlanan Bebek Emzirme ve Bakım Kabinlerini hizmete sunduk.

Klimalı duraklarımızın sayısını 15’e çıkardık ve bunlardan 9 tanesinin montajını 2017 yılında yaptık. 4 Eylül Mahallesi’nin yoğun olarak kullanılan caddelerinden biri olan Yaşar Doğu Cadde’mizde yenileme ve düzenleme çalışmalarımızı tamamlayarak caddemizi yeni, modern ve ışıl ışıl görünümü ile hizmete sunduk.

Fen İşleri Müdürlüğümüzün çalışmaları kapsamında; daha yeşil bir Bozüyük için ilçemiz genelinde toplam; 111.300 adet mevsimlik çiçeği ve 3.196 adet ağacı toprakla buluştururken 24.263 metrekarelik alanda çim dikimi gerçekleştirdik. İlçemiz yollarını modernize ederken Asfalt plentimizde 17.779,53 ton asfalt ürettik ve 15.53 km asfalt serimi yaptık. Ayrıca bir yıl boyunca ilçemizin alt yapısını güçlendirerek 11 km temiz su hattı, 13 km kanalizasyon hattı ve 3,5 km yağmur suyu hattı döşedik.

2017 yılında imar problemleri çözülen 654 vatandaşımıza tapularını teslim ettik. Rızkımızı bir yaptık; Ramazan ayı boyunca 9 Mahallemizde düzenlediğimiz 10 İftar programında 15.000 kişilik, ayrıca Belediyemiz İftar Çadırında 22.500 kişilik toplamda 37.500 kişi ile aşımızı paylaştık. Muharrem ayında 20.000 kişiye aşure ikram ettik.

Bozüyük’te kültürel hayatı canlandırdık; 2017 yarıyıl tatilinde ilçemiz minik öğrencilerine yönelik 8 adet çocuk filmi 32 seans olarak Metristepe Kültür Merkezi’nde 12.800 öğrencimizin izlenimine sunduk. 3. Uluslararası Metristepe Tiyatro Festivali’nde; 21 tiyatro oyunu, 34 seans olarak minik, genç ve tüm tiyatro sever halkımızın beğenisine sunduk.  Bozüyüklü yerel solistlerimizin konserleri ile birlikte; hemşehrilerimizi Sefa Doğanay, Sevcan Orhan, Aykut Kuşkaya, Şebnem Kısaparmak, Mithat Körler, Berkay ve Koray Avcı ile buluşturduk. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz Yıldızların Altında Açık Hava Sineması etkinliğinde 10 film 21.000 kişi tarafından izlendi. Yaz Spor okulları kapsamında 14 branşta 2583 öğrencimize, Kış Spor okulları kapsamında ise 9 branşta 1136 öğrencimize spor eğitimi verdik.

Ata sporumuz olan güreşi ilçemiz gençlerine sevdirmek ve tüm Bozüyüklülere bir güreş resitali sunmak amacıyla; 48 başpehlivan, 195 Şampiyona dereceli, toplam 492 güreşçinin katıldığı, ulusal medya da yankı uyandıran Bozüyük Belediyesi 1. Karakucak Güreş Festivali’ni gerçekleştirdik. Kültür gezileri kapsamında; Bolu iline 2500 vatandaşımız; lise öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğumuz Çanakkale’ye 2017 öğrencimiz giderek toplamda 4517 vatandaşımız kültürel gezilerimizden ücretsiz olarak faydalandı.

Özel gün ve haftalarda  Hafız Mehmet Bilir, İbrahim Kılınç, Hafız Nebi Yaşar, Mustafa Karataş, Ali Tel, Gökhan Müftüoğlu, Orhan Derman, Sözler Köşkü ve 15 Temmuz Gazilerinin katılımlarıyla Metristepe Kültür Merkezinde çeşitli programlar düzenledik. İnşallah 2018 yılında da “Güçlü Gelecek Güçlü Bozüyük” sloganıyla hazırladığımız yeni projelerimizi gerçekleştireceğiz. Rabbim güzel ilçemiz için bu yılda da hayırlı ve güzel işler yapmayı nasip etsin inşallah. Ben çalışmalarımızın gerçekleşmesinde desteğini bizden esirgemeyen başta Milletvekilimiz Sayın Halil Eldemir’e, Meclis üyesi arkadaşlarıma ve tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

Editör: TE Bilişim