Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Bozüyük Belediyesinin 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Bakıcı, 2015 yılı içerisinde Bozüyük Belediyesi bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bozüyük Belediyesinin yürüttüğü projelerin son durumunu aktardı. Bakıcı'nın açıkladığı faaliyet raporu şu şekilde:

"METRİSTEPE KÜLTÜR MERKEZİ’MİZ BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ YALÇIN AKDOĞAN’IN KATILIMLARIYLA HİZMETE GİRDİ

Bozüyük Belediyesi 2015 yılında da ilçenin en önemli eksiklerini gidererek Bozüyük’ün modern ve güzel bir görünüm kazanması amacıyla önemli yatırımlara imza attı. İlçemizin en önemli eksiklerinden biri olan Metristepe Kültür Merkezi’nin açılışını Başbakan Yardımcımız Sayın Yalçın AKDOĞAN’ın katılımlarıyla gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Hükümet desteği yerel iktidar iş birliği ile Kültür Merkezimiz için Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızdan %50 hibe desteği aldık. Bu yıl Metristepe Kültür Merkezi’miz Bozüyük’te ilki düzenlenen Tiyatro Festivaline ev sahipliği yapıyor.

BOZÜYÜK BELEDİYESİ İLK İŞLETMESİNİ SEYİR TERASI KAFETERYASI İLE VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDU

Eşsiz ilçe manzarasına hâkim ve Bozüyük’ün ilk seyir terası olan Şehit Mustafa Özdemir Seyir Terası’nı Yediler Mahalle’mizde, 1350 metrekarelik bir alan üzerinde yapılandırarak Ekim ayında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Seyir terasımız bu yıl belediyemizin ilk işletmesi olan Bozüyük Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi tarafından işletmeye açılarak en modern ve en ekonomik koşullarda kafeterya olarak hizmet vermeye başladı.


DAHA ÇOK PARK DAHA ÇOK YEŞİL ALAN


Köhne ve kullanışsız bir hal alan Osmangazi Parkı’mızı revize ederek 6.300 m2’lik bir alan üzerinde; gemi konseptli iki adet ahşap kafeterya yaparak süs havuzu, köprü ve köprü üzerinde yer alan oturma alanları, Pergoleler, oyun alanları, yeşil alan düzenlemeleri ve dekoratif aydınlatmalarla zenginleştirerek modern bir park alanı görünümünde vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu yenilenmiş park alanı yeni ve modern görünümüyle vatandaşlarımızın da beğenisini kazandı. 44.000 metrekarelik bir alan üzerinde projelendirdiğimiz ve ilçemizin en büyük parklarından biri olan Yeşilkent Parkı’mızdaki çalışmalarımız hemen hemen tamamlanmak üzere. Sevilen masal kahramanlarının yer aldığı Bilecik’in ilk tematik parkı olma özelliğini taşıyan Masal Kahramanları özellikle çocuklarımızın yoğun ilgisine neden olurken Park alanımızda 1500 kişilik ilçemizin ilk anfi tiyatrosu ile ışıklı ve müzikli havuzları, görkemli şelalesi, Çocuk Oyun alanları, Spor Aletleri ve  Yürüyüş Yolları ile vatandaşlarımızın sıkça ziyaret ettiği özel bir mekan haline geldi. İnşallah en kısa süre içerisinde eksiklerimizi gidererek bu parkımızı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.


Hafta sonları yoğun piknik guruplarını ağırlayan Türbin Mesire Yerimizin de 16.000 metrekarelik bir alanını revize ederek yeni yürüyüş yolları, yeni barbeküler, yeni kamelyalar ve nostaljik su değirmeni ile daha estetik ve modern bir görünüme kavuşturarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk

YEDİLER VE ÇARŞI  MAHALLE KONAĞIMIZIN TEMELİNİ ATTIK

Bir önceki yıl vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz ve bu gün mahalle sakinlerimiz tarafından yoğun olarak kullanılan Yeni Mahalle, Tekke Mahalle ve Yenidoğan Mahalle konaklarının ardından Yediler Mahallesi’nde ve Çarşı Mahalle’de 2 yeni mahalle konağının daha temelini attık. Şu an yapım çalışmaları hızla ilerleyen Mahalle Konaklarımızdan 811.840,00 tl’ye mal olacak Çarşı Mahalle Konağı ve 1.007.124,10 tl’ye mal olacak Yediler Mahalle Konağı vatandaşlarımızın çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilecek konseptte ve büyüklükte olacak.


BELEDİYE EKİPLERİMİZ ŞEHRİN HER NOKTASINDA FAALİYET GÖSTEREREK İLÇEMİZİ GÜZELLEŞTİRDİ


İlçemizin imarı ve güzelleşmesi amacıyla birbirinden önemli çalışmalar gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğümüz, şehrin birçok noktasında gerçekleştirdiği kapsamlı çalışmalar ile Bozüyük’ümüzü güzelleştirdi, modern bir görünüme kavuşturdu. İlçemizin her bir köşesini sıcak asfalt ve parke taşı ile buluşturan Fen İşleri Müdürlüğü Ekiplerimiz ilçemizin çehresini değiştirdi.  Fen İşleri Müdürlüğü çalışmaları kapsamında; daha yeşil bir Bozüyük için ilçemiz genelinde toplam; 13.430 Ağaç,  81.520 Adet Çiçek, 13850 M² Çim Ekimi yapıldı. Daha güzel bir Bozüyük için estetik şehir mobilyalarına önem verdik ve İlçemiz genelinde toplam; 100 Adet Kamelya, 40 Adet Barbekü, 40 Adet Piknik Masası ve 50 Adet Bank Kurulumu gerçekleştirdik. 70 farklı noktadaki çocuk parklarımızın yeşil alan bakım çalışmalarını yaparak 8 adet yeni oyun grubu montajı yaptık, 15 adet çocuk oyun parkının zeminini tartan zemin malzemesi ile kapladık. Vatandaşlarımızın açık havada, park atmosferinde spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla; 3 farklı noktada, 16 adet dış mekân fitness aleti kurulumu yaptık. İlçemiz yollarını modernize ettik. 63 Cadde ve 200 Sokakta asfalt serimi ile yama tamiri yaparak toplamda 13,7 Km asfalt yol yaptık. Makine Araç Parkımızı güçlendirdik. Makine Araç Parkına; 1 Adet toprak silindiri (12.200 kg çalışma ağırlığında) ve 1 adet kapaklı tır dorsesi (36 ton yük kapasiteli) kazandırılırken daha etkin bir karla mücadele için 5 adet kar kürüme bıçağını, 1 adet tuzlama makinesini ve 4 adet  kar püskürtme makinesini belediyemiz  bünyesine dahil ettik. Yol ve kaldırımlarımızı Parke ve Bordür Taşı ile kaplayarak modernize ettik. Bu çalışmalarımızda 105.000 M² parke taşı, 32.000 M² Bordür ve 18.500 m Yağmur Oluğu kullanıldı. Atatürk Caddesi, Hükümet Caddesi ve İsmet İnönü Caddesi üzerindeki yoğun trafiği düzene sokarak ücretli otopark sistemine geçerek yıllık 105.000 TL gelir elde ettik. 18. Madde uygulaması kapsamında 80 vatandaşımıza tapularını teslim ettik. 

BOZÜYÜK TARİHİNİN EN BÜYÜK PROJESİ ENTEGRE SU PROJESİ GÜÇLÜ ADIMLARLA İLERLİYOR 

Bozüyük tarihinin en büyük projesi olan Entegre Su Projesi güçlü ve kararlı adımlarla ilerliyor. Bu proje kapsamında, ilçemizin 30 yıllık alt yapı sorununu çözecek şekilde hazırlanan master plan çerçevesinde; mevcut altyapı tesisleri ile su şebeke planları belirlendi, haritaları çıkarıldı, su kaynakları ve atık sular analiz edilerek,  yapılacak çalışmalara ait planlama ile fizibilite çalışması ve maliyet analizi yapıldı. Şu an kullanılan mevcut eski sistemde boruların çaplarının yetersiz ve küçük olması, atık su arıtma tesisinin olmaması, çok fazla kanalizasyon tıkanıklığı, su ve kanalizasyon arızalarının yaşanması ve belki de hepsinden önemlisi eski boruların kanserojen madde içeriyor olması bu projenin önemini kat kat arttırıyor. Su ve kanalizasyon alt yapısının tamamen yenilenmesini kapsayan projemizde hedefimiz; içme suyu sistemimizin iyileştirilmesi ile birlikte su kesintilerini ve arızalarını asgari seviyeye düşürmek, suyu daha sağlıklı bir şekilde halkımıza sunmak. Projenin uygulama ihalesi bu yıl Haziran ayında yapılacak ve çalışmalar en geç Ekim-Kasım gibi, 2016’nın son aylarında başlayacak. %90’ı Avrupa Birliği hibesi olan Bozüyük tarihinin en büyük projesi Entegre Su Projesi için Belediyemize yaklaşık 30 Milyon Avro hibe olarak verilecek.
2015 Yılı içerisinde de alt yapıya önem vererek; 2015 yılı içerisinde 4342 m su hattı,  1980 m yağmur suyu hattı ve 2709 m kanalizasyon hattı yaptık.

 
TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILINDA DA “DAHA TEMİZ BİR BOZÜYÜK İÇİN”  ÇALIŞTI

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri, “ Daha Temiz Bir Bozüyük” sloganıyla çalışmalarını daha önceki yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da devam ettirdi. İlçemizin dört bir köşesinde temizlik işlerini aralıksız gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, her yeni yılda araç filosuna dahil ettiği yeni araç ve ekipmanı ile ilçemizin her köşesinde hizmetlerini yerine getirdi. 31 adet Cami ve Mescitte, Demir yolu alt geçidinde, Duraklar ve ışıklarda, İlçe otogarında, Mahalle konaklarında, Cadde ve sokaklarda rutin temizlik çalışmalarını sürdürdü. “Bozüyük Atık Yağlarını Topluyor” projesi kapsamında ilçemizde güzel ve anlamlı bir projeye imza atan Temizlik İşleri Müdürlüğü, çalışmaları kapsamında okullarda, fabrikalarda, işyerlerinde ve hanelerde olmak üzere birçok noktada atık yağ toplama seferberliği gerçekleştirerek, çevrenin korunması ve gelecek nesillere temiz bir dünyanın bırakılması anlamında önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğümüz geçtiğimiz yıl en az şikayet alan Müdürlüğümüz olmayı başardı. 


BAŞKANLIĞA AİT VIP ARACIMIZI ENGELLİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK


Başkanlık makamı VİP aracını engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarını kolaylaştırmak amacıyla onlara uygun hale getirerek engellilerimizin hizmetine sunduk. Dernekler, eğitim kurumları, resmi kurumlar ve amatör spor kulüplerine toplam 230 sefer, şehir içi ve şehir dışı olmak üzere toplam 375 ücretsiz otobüs seferi düzenleyerek vatandaşlarımıza önemli bir ulaşım desteği sağladık.


Belediyemize iş başvurusu yapan 786 kişiden 454’ünü geri arayıp gerek belediyemiz, gerekse alım yapan Fabrika ve işletmelere yönlendirdik. 2015 yılında İş-Kur programı kapsamında 105 kişi, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında da 17 kişiyi belediyemiz bünyesinde istihdam ederek personel giderlerinden 510.538,82 TL kar elde ettik.


GENÇLERİMİZ İÇİN PARKLARDA ÜCRETSİZ İNTERNET UYGULAMASINI YAYGINLAŞTIRDIK


Parklarımızda gençlerimiz için uyguladığımız Ücretsiz İnternet Hizmetimizi 10 noktaya çıkardık. Şu anda 4 Eylül Parkı, Kent Ormanı, Yeşilkent Parkı, Şeyh Şamil Parkı, Otogar, Osmangazi Parkı, Seyir Terası, Albay İbrahim Çolak Köşkü, Metristepe Kültür Merkezi ve Cemalettin Köklü Parkı’nda ücretsiz internet hizmetimiz devam ediyor.  


Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye gayret göstererek Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eliyle vatandaşlarımıza gıda yardımından, kömür dağıtımlarına, yeni doğan her bebeğin Bebek Bakım Çantası’ndan, okula yeni başlayan minik öğrencilerimize dağıtılan eğitim setlerine kadar birçok başlıkta hizmet ettik. 2015 yılı içerisinde; 200 aileye ekmek, 500 aileye gıda, 350 aileye (toplam 165 ton) kömür, bayramlar için 800 çift çocuk ayakkabısı ve 386 kişiye kıyafet yardımı, 139 aileye asker yardımı yaptık. AK Masa Birimimize yıl içerisinde gelen 4605 şikayetten 4399’u tamamlanarak şikayet sahiplerine geri bildirimi yapıldı. Bunlardan 206’sının ise yapımı devam ediyor. “Hoşgeldin Bebek Bozüyük Seninle Gelişecek” projemiz kapsamında dünyaya yeni gelen yavrularımızı ziyaret ederek 602 ailenin yenidoğan bebeklerinin mutluluğuna ortak olduk. 
Mahalle Konaklarımızda Ramazan ayı mukabeleleri tertipledik.

BURSA’YI 4500 KİŞİ ZİYARET ETTİ


Bir önceki yıl Çanakkale gezileri ile başladığımız Kültür Turlarımıza bu yıl Bursa Kültür Turları ile devam ettik. Bu turlar kapsamında 4500 kişi Bursa’yı gezerek cami ve türbe  ziyareti yapma fırsatı yakalarken vatandaşlarımıza yemek ve rehberlik hizmetlerini de ücretsiz olarak verdik.


Yıl Boyunca 20 kültürel Etkinlik gerçekleştirerek çocuklarımız için 23 Nisan 3. Çocuk Şöleni, Sirk gösterisi ve ETİ Çocuk Tiyatrosunu tertipledik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde  hanımlarımız için Ahmet Selçuk İLKAN konseri, Gençlerimiz için İrem DERİCİ Konseri ve türkü severlerimiz için Nuray HAFİFTAŞ konseri düzenledik. Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde de vatandaşlarımızı Necmettin NURSAÇAN, Dursun Ali ERZİNCANLI ve Murat BELET gibi çok değerli isimlerle buluşturduk.


Rızkımızı bir yaptık; 9 Mahallemizde 9 İftar programı düzenleyerek 10.250 kişi ile iftarımızı birlikte açtık. Muharrem ayında 20.000 kişiye aşure ikram ettik. 


“DESTEK BİZDEN, BAŞARI ÖĞRENCİLERİMİZDEN”


Eğitime %100 destek verdik;  düzenlediğimiz Yaz ve Kış Spor Okulları ile 5000 öğrencimize 10 branşta spor yapma imkanı sağladık. Öğrencilerimiz Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Yüzme, Jimnastik, Bocce, Dart, Satranç ve Taekwondo branşlarında deneyimli antrenörlerden eğitim aldı. 2015 yılında faaliyete geçen 4 adet sentetik sahamızı; Bekir Aral İlkokulu, Albay İbrahim Çolak İlk ve Ortaokulu, İçköy İlkokulu ve Şehit Vahit Elmas İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hizmetine sunduk. Ayrıca Atatürk İlkokulu, Zafer İlkokulu ve Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’na basketbol, voleybol, bocce ve futbol mini sahaları yaptık.


346 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunduk ve Yarıyıl tatilinde 2,3 ve 4. sınıflara  tatil kitabı hediye ettik. Teog sınavında dereceye giren öğrencilerimize çeşitli hediyeler verdik. Öğrencilerimize “Çanakkale Geçilmez Destanı” adlı  3 boyutlu belgesel film izlettirdik ve yine öğrencilerimize Çanakkale ile ilgili Elleri Kınalı Anaların Kuzularından Mektuplar adlı kitabı hediye ettik.


İlçemizdeki Okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşıladık; çevre düzenlemelerini yaptık ve teknik anlamda da 20 adet bilgisayar ihtiyaçlarını karşıladık. Ayrıca kendi imkânlarımızla ürettiğimiz dolap ve masaları ihtiyaca ve talebe göre; çeşitli boyutlarda 78 adet Dolap ve 27 adet masayı okullarımızın hizmetine sunduk. İlçemizdeki Kur-an Kurslarına 4 Adet Bilgisayar, 3 Adet Projeksiyon Cihazı desteği vererek, hafızlık öğrencilerine 22 Adet Tablet hediye ettik.  İlçemizdeki Okullarda çeşitli dallarda derece alan öğrencilerimize; 6 Adet Diz Üstü Bilgisayar, 2 Adet Fotoğraf Makinesi, 3 Adet Cep Telefonu, 2 Adet Tablet hediye ettik.


SPOR KULÜPLERİNE NAKDİ YARDIM YAPILDI


Spor malzemesi ihtiyacı olan tüm okullarımızın ve spor kulüplerimizin ihtiyaçlarını karşıladık. Spor kulüplerimize toplam 9750 TL nakdi yardım yaptık. 
Genç sporcularımız için; Minikler Futbol Şenliği, mangala turnuvası ve gençlerimizi için 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nda Bisiklet Turu düzenledik. 

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 7 GÜN 24 SAAT GÖREVİNİN BAŞINDA


Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de birçok başarılı çalışmaya imza atarak, 2015 yılında da vatandaşlara en iyi hizmeti verdi. Faaliyetleri kapsamında yangınlara en kısa zamanda ulaşan İtfaiye Müdürlüğü ekipleri; 47’si ev yangını, 29’u araç yangını, 13’ü baca yangını, 10’u iş yeri yangını, 23’ü ot yangını ve 60’ı da diğer tipteki yangınlar olmak üzere 182 yangına müdahale etti. Yine çalışmaları kapsamında Organize Sanayi Bölgesi’nde 14, İlçe Merkezinde 21 olmak üzere toplamda 35 adet yeni açılan iş yerinin itfaiye raporlarını düzenleyen İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, birçok kurumda 25 adet tatbikatı başarıyla gerçekleştirdi.


ZABITA MÜDÜRLÜĞÜMÜZ VATANDAŞLARIMIZIN GIDA SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞTI


Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, her zaman olduğu gibi 2015 yılında da vatandaşlarımızın her alanda olduğu gibi gıda sağlığı ve güvenliği noktasında en iyi hizmeti alması için çalıştı.


Vatandaşlarımızın başta gıda üretimi yapan işyerlerinden en iyi ve kaliteli hizmeti almaları amacıyla gerçekleştirilen kontrollerde birçok konuda denetim yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerinde başta iş yeri temizliği olmak üzere ürünlerin üretim koşulları, son tüketim tarihi, gramajı gibi birçok alanda kontroller gerçekleştirdi.


Genel hijyen şartlarını ve iş yerlerinin ruhsat kontrollerini de yaparak gerekli durumlarda uyarılarda bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2015 yılı çalışmaları kapsamında rutin olarak yıl içersinde toplamda  63 fırın, 12 kasap, 36 pastane, 36 berber ve kuaför, 52 bakkal, 38 lokanta, 21 kahvehane, 15 unlu mamuller, 52 market, 50 balıkçı, 250 eski sanayi, 414 yeni sanayi, 126 şehir içi minibüs, 225 otobüs ve 202 ruhsat kontrolü olmak üzere toplam 1592 denetim gerçekleştirdi.


MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜMÜZ 2015 YILINDA DA VATANDAŞLARIMIZIN ACISINI PAYLAŞTI


Vatandaşlarımızın en acılı gününde yanında yer alan ve acılarını paylaşan Bozüyük Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü 2015 yılında da faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürdü. 
2015 yılında vefat eden 248 vatandaşımızın defin işlemlerini gerçekleştiren Mezarlıklar Müdürlüğü şehir dışına 185 cenaze nakli ile hemşerilerimizin acılarını paylaştı ve 374 hastanın tedavileri için naklini gerçekleştirdi. Cenaze işlemlerini A’dan Z’ye bütün aşamaları ile birlikte ücretsiz olarak gerçekleştiren Bozüyük Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, diğer yandan vatandaşlarımızın mezar ziyaretlerini en sağlıklı ve rahat bir şekilde gerçekleştirebilmeleri amacıyla mezarlıkta yabani ot ve diğer rutin temizlik ve bakım işlerini düzenli olarak yerine getirdi.

Mezarlıklar Müdürlüğü olarak Mezarlık Bilgi Sistemi projemizi de en kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. Şu anda alt yapısı tamamlanmış olan bu sistem ile vatandaşlarımız özellikle de yurt dışında yada şehir dışında olan ve kabir ziyareti yapamayacak durumdaki vatandaşlarımız internet ortamında yakınlarının mezarının fotoğrafını görerek isterlerse Fatiha duası okuyabilecekler. Ayrıca vatandaşlarımız bu sistemde yer alan yol haritası ile mezarlarının yerini de kolaylıkla bulabilecekler.

MEZBAHA MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILINDA DA SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARININ YANINDAYDI

Mezbaha Müdürlüğümüz tarafından daha önceki yıllarda olduğu gibi 2015 yılında da sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkıldı. 
Sokakta bulunan sahipsiz köpekler toplama ekiplerince rehabilitasyon maksadıyla barınağa getirilerek gerekli durumlarda tedavileri yapıldı, kısırlaştırılma işleminden sonra küpe takılarak doğal yaşam ortamına salındı.  2015 yılı içerisinde 40 adet köpek kısırlaştırılırken 500 köpeğe de kuduz aşısı yapıldı.

“Sağlıklı çevre, sağlıklı toplum” sloganıyla çalışmalarını yürüten Mezbaha Müdürlüğü tarafından yıl içerisinde etkin bir haşere mücadelesi yapıldı. 
Mezbahamızda vatandaşlarımıza Kurban Bayramında ücretsiz kurban kesimi hizmeti vererek 25 büyükbaş, 45 küçükbaş hayvan kesimi gerçekleştirdik. Yıl içerisinde de genel olarak 245 büyükbaş ve 87 adet küçükbaş hayvan kesimi yaptık.

Tüm bu çalışmalarımızı hemşerilerimizin bize duyduğu sevgi ve güven ile birlikte vermiş oldukları destek sayesinde gerçekleştirdik. Ben çalışmalarımızın gerçekleşmesinde desteğini bizden esirgemeyen başta daha önce görev yapan Milletvekilimiz Sayın Dr. Fahrettin POYRAZ ve şimdi görev yapan Milletvekilimiz Sayın Halil ELDEMİR’e, Meclis üyesi arkadaşlarıma ve tüm hemşerilerime teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Editör: TE Bilişim