Bilecik Baro Başkanlığının itiraz sonucu iptal edilen organ seçimleri yenilenirken,15.Genel Kurul’da 9.kez güven tazeleyen Baro Başkanı Halime Aynur’un Yönetim Kurulu yeniden şekillendi.

Bilecik Barosu Covid-19 sebebiyle defalarca aksamaya uğrayan 15.Genel Kurulu’nu geçtiğimiz Nisan ayında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirmiş ve mevcut başkan avukat Halime Aynur'un yanı sıra, Hasan Şahin, Recep Akay ve Mehmet Fazlı Güner başkanlık için yarışmışlardı.

Bilecik Barosu'na kayıtlı 135 avukatın oy kullandığı seçimde Halime Aynur, aldığı 46 oyla 9'uncu kez baro başkanlığına seçilirken, diğer adaylardan Hasan Şahin 39, Recep Akay 26, Mehmet Fazlı Güner ise 24 oy almıştı.

Organ seçimlerinde yedeklerin,asillerin önünde olması sebebiyle seçim kuruluna itiraz edilmişti. Seçim Kurulu yapılan itirazı değerlendirirken, organ seçimlerinin yenilenmesine karar vermişti.

Bilecik Barosu, bu doğrultuda aradan geçen süre zarfından yeniden seçime giderken, Yönetim Kurulu,Disiplin Kurulu,Denetleme Kurulu,Türkiye Barolar Birliği Delege Adayları yeniden şekillendi.

Gerçekleşen seçim sonrasında Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur’un yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ADAYLARI :

1- Av. SEMA ARIKAN

2- Av. EMEL AKAN YILDIRIM

3- Av. EMİNE ALTAY

4- Av. ÖZLEM YILDIZ

5- Av. SEDA SELVİLER KARAKAŞ

6- Av. FUAT SELBES

7- Av. PERVİN TAŞÇI DURAK

8- Av. ASUMAN ÇIRAK GÜL

DİSİPLİN KURULU ADAYLARI :

1- Av. MUSTAFA KEMAL KARABIYIK

2- Av. AYNUR GEZGİN

3- Av. HASAN SEVİNÇ

DENETLEME KURULU ADAYLARI :

1- Av. CENK BAZGÜR

2- Av. FEYZA GÜREL HOŞOĞLU

3- Av. ERDİNÇ TAŞKAZAN

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DELEGE ADAYLARI:

1-Av. MEHMET ZAFER ÖNEN

2-Av. NACİ CAN

3-Av. AHMET METE

Yeniden gerçekleşen ve bu kez asil üyelerin yedeklerin önüne geçtiği seçim, “Başkan Aynur’un listesi delinemedi” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim