Cafer Elmas

Geçtiğimiz Cuma günü ilimize gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilecik’in önde gelen sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yaptı. Ankara’dan çok sayıda genel müdür ve üst düzey yöneticinin de hazır bulunduğu toplantıda ilimizin sorunları masaya yatırıldı. Ancak toplantı her ne hikmetse basın mensuplarına kapatıldı. Halkın bilgilendirilmesi için görev yapan Bilecik basınının toplantıya alınmaması kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, toplantıda nelerin konuşulduğu merak konusu oldu.

Toplantıya; Maden İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Nevzat Kavaklı, Maden İşleri Genel Müdür Vekili Sadi Civelekoğlu, TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, elektrik ve doğalgaz işletmelerinin bölge müdürleri katıldı. Bakan Yıldız’ın başkanlık ettiği toplantıya; Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milletvekili Fahrettin Poyraz, Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın yanı sıra, bazı siyasiler, Bilecik ve Bozüyük TSO Başkanları ve çok sayıda sanayi kuruluşunun temsilcisi katıldı.

Bakan Taner Yıldız, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde büyük salondaki konuşmasının ardından, üst kattaki Meclis Toplantı Salonuna geçti. Burada, şehrimizin önde gelen bürokrat ve sanayicileriyle özel bir toplantı yaptı. Toplantının açılışında basına sadece fotoğraf çekmesi için izin verilirken, Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun’un söz aldığı sırada basın mensupları dışarı çıkarıldı. Bu durum kamuoyunda tepki çekerken, ilimizin eksiklerinin ne derece dile getirildiği ve Bakan Yıldız’dan hangi vaatlerin alındığı merak konusu oldu. Bu konuda, toplantıya katılan başta Vali Ahmet Hamdi Nayir olmak üzere, TSO Başkanları ve siyasilerden kamuoyuna açıklama yapmaları bekliyor.

 

Editör: TE Bilişim