Eskişehir Mihalgazi Belediyesi’nin topladığı başı boş köpekleri zorlu hava koşullarında  Bilecik’in Söğüt ilçesindeki boş bir araziye bırakmasının kamoyunda büyük tepki toplamasının ardından Mihalgazi Belediyesi’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, yola çıkan köpeklerin bulunduğu araç Çaltı üzerinden Eskişehir’deki barınağa götürülürken yoldaki buzlanma sebebiyle şoför tarafından tekerleklere zincir takılması amacıyla araç durdurulduğu, aracın kapılarının açılması ile araç içerisindeki köpekler firar ettiği bildirildi.

Olay, Bilecik'in Söğüt ilçesi Çaltı köyüSöğüt karayolu üzerinde meydana geldi. Söğütlü bir vatandaş,  üzerinde Mihalgazi Belediyesi yazan 26 FU 357 plakalı resmi  minibüsün yolun kenarında durarak yaklaşık 20 köpeği boş araziye bırakmasını telefonuyla görüntülemesinin ardından tepki göstererek  durumu Söğüt Belediyesi’ne ihbar etti. İhbarı alan Belediye ekipleri duruma kısa sürede müdahale ederek köpekleri koruma altına aldı.

MİHALGAZİ BELEDİYESİ’NDEN AKILLARA DURGUNLUK VEREN AÇIKLAMA

Yaşanan olayın kamuoyunda büyük tepki yaratması üzerine Mihalgazi Belediye Başkanlığı’ndan akıllara durgunluk veren bir açıklama yapıldı. Özrü kabahatinden büyük dedirten açıklamada, yola çıkan köpeklerin bulunduğu araç Çaltı üzerinden Eskişehir’deki barınağa götürülürken yoldaki buzlanma sebebiyle şoför tarafından tekerleklere zincir takılması amacıyla araç durdurulduğu, aracın kapılarının açılması ile araç içerisindeki köpekler firar ettiği bildirildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde oldu:

“MÍHALGAZl BELEDİYESİNDEN KAMUOYUNA DUYURULUR

İlçemizde hayvancılık olmadığı halde cadde ve sokak aralarında fazlasıyla köpek dolaşmakta olup bu köpekler ilçemize dışından gelenler tarafından bırakılmaktadır.

İlçemizdeki öğrenci anneleri özellikle Kayseri ilimizdeki köpek saldırısından sonra tedirginlikleri artmış ve bu sebeple belediyemize gelen ihbar telefonları yoğunlaşmıştır. Aynca ilçede Bitbul cinsli köpek dolaştığıda duyulmuştur

Bunun Özerine Eskişehir Odunpazan Belediyesi ile imzalanmış olan Köpek Toplama Sözleşmesi gereği ilçemizdeki köpekler belediyemiz tarafından toplanarak yola çıkarılmıştır. Yola çıkan köpeklerin bulunduğu araç Çaltı üzerinden Eskişehir’deki barınağa götürülürken yoldaki buzlanma sebebiyle şoför tarafından tekerleklere zincir takılması amacıyla araç durdurulmuş, aracın kapılarının açılması ile araç içerisindeki köpekler firar etmiştir.”

Kasıtlı olarak gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bu hadisenin meydana gelmesi esnasında yoldan geçen bir vatandaş tarafından ‘'toplanan köpeklerin bırakıldığı yorumu” ile görüntüler kaydedilerek şikayete konu edilmiştir.

Belediyemizin sokak hayvanlarına karşı duyar ve hassasiyeti herkesçe bilinmektedir, özellikle soğuk kış aylarında belediyemiz ekipleri sokak hayvanlan için ilçe merkezi ve mahallelerimizin çeşitli noktalarına yiyecek bırakılmaktadır. Belediyemizin bu hassasiyeti karşısında sokak hayvanlarına karşı duyarsız gösterilmesi son derece üzüntü vericidir.

Büytlkşchir Belediyesi tarafından sorumluluğunda bulunan kısırlaştırma işlemleri yapılmamakta, Büyükşehir Belediyesi yerine kısırlaştırma işinin sorumluluğun u üstelenmiş olan Odunpazan Belediyesi ise barınaklarının yetersiz olması gerekçesi ile taleplerimizi karşılayamamaktadır.

Sosyal medyada belediyemiz tarafından toplanıp atıldığı iddia edilen köpekler derhal bulunduktan yerden toplanarak belediyemiz tarafından koruma altına alınmıştır. Yaşanan hadisenin hiçbir şekilde belediyemizin kurumsal yapısıyla ilgisi olmadığını ve personelin dikkatsizliğinden kaynaklanan bu hadise sebebiyle ilgili personel hakkında bugün itibariyle idari soruşturma başlatılmış olduğunu kamuoyuna bildiririz.”

Editör: TE Bilişim