Cafer Elmas

Bilecik halkı, geçen Cuma günü ilimize gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan yapılacak hizmetlerle ilgili müjdeli haberler beklerken, Davutoğlu daha önce verdiği YHT Garı – Bilecik şehir merkezi arasındaki bağlantı yolu sözünden geri adım attı. Bu seneki Söğüt Şenlikleri’ne geldiğinde bağlantı yolunun sözünü veren Davutoğlu, Cuma günkü mitingdeki konuşmasında zekice bir kelime oyunuyla, Garı ‘çevre yolu üzerinden’ Bilecik’e bağlayacaklarını söyledi. Yani Gar doğrudan Bilecik’e değil, 1km’lik yolla çevre yoluna bağlanacak. Bu durumda, Gara gidişinde İstasyon kavşağını kullanacak halkımız için zaman ve tasarruf açısından herhangi bir değişiklik olmayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bilecik mitinginde yaptığı konuşmasında konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Geçen Söğüt Şenlikleri için geldiğimde, Bilecik’e de İstasyon talep etmiştiniz. İnşallah çok kısa bir sürede İstasyonu tamamlıyoruz. Bu çerçevede, yine o zaman benden talep etmiştiniz ve demiştiniz ki, “Bu istasyonla, Bilecik çevre yolu üzerinden Bilecik şehir merkezi arasındaki bağlantı kurulsun.” Bu bağlantıyı da inşallah kuruyoruz” diyerek mitinge katılanlara ve Bilecik halkına kelime oyunu yaptı. Oysa ki Bilecik'in talebi Gar ile Bilecik merkez  bağlantı yolunun yapılmasıydı. Bu yönde Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın girişimleri ve projeleri bulunurken Bilecik bağlantı yolu yine havada kalmış oldu.

Bölge Müdürü’nün eli güçlendi

Geçen ay gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür, çevre yolu üzerine yapılan yeni Bilecik Otogarı’nı YHT Garına bağlayacaklarını söylemiş, bunun üzerine Vali Ahmet Hamdi Nayir Başbakan’ın sözünü hatırlatarak, taleplerinden vazgeçmediklerini belirtmişti. Bölge Müdürü Özgür’ün, YHT Garı - Bilecik il merkezi bağlantısı konusunda sessiz kalması üzerine söz alan Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay ise, bu bağlantının Bilecik’in ihtiyacını karşılamayacağını söyleyerek, Garın şehre bağlanması için ilave çalışma yapılmasını istemişti. Başbakan Davutoğlu’nun kelime oyunu yaparak YHT Garını çevre yoluna bağlanacağını söylemesi sonrası, zaten isteksiz olan Karayolları Bölge Müdürü’nün eli güçlenmiş oldu. Bilecik halkı şehre yatırım beklerken yine eli boş kaldı.

Davutoğlu, neyin müjdesini verdi?

AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Başbakan’ın mitingde en az 1 müjde vereceğini söylemişti. Durum böyle olunca, Bilecik halkı kangren haline gelen sorunlarından Yenişehir yolu, Yeni Devlet Hastanesi, YHT Bağlantı yolu ya da YHT seferlerinin başlaması konularında müjde beklentisine girmişti. Davutoğlu’nun bu konularda açıklama yapmaması ve YHT Garını çevre yolu üzerinden bağlayacağını söylemesi sonrası, Bilecik kamuoyu Başbakan’ın ilimize hangi müjdeyi verdiğini merak ediyor.

Editör: TE Bilişim