Yılan hikayesine dönen ve ihale süreçleri 10 yıldır tamamlanamayan Bilecik-Yenişehir yolunu AK Parti İl kongresinde ayağa kalkarak Muhtarlar Başbakana haykırdı.  

O dakikaya kadar ilimize yapılan ve yapılacak birçok yatırımları anlatan Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik Yenişehir yoluna hiç değinmemişti. Başbakanın ilimize geleceği gün gazetemizin manşetinden duyurduğumuz ve bu yolun bitmesini isteyen vatandaşların Başbakan Yıldırım’a haykırışını Bilecik Muhtarları kongrede gündeme taşımayı başardı. Ne varki Başbakanın  Yenişehir yoluna ilişkin yaptığı açıklama salonda soğuk rüzgarlar estirdi. Yenişehir yolunun başına gelenin pişmiş tavuğun başına gelmediğini belirten Başbakan Yıldırım, bu yolun geçmişini iyi bildiğini, coğrafyasının çok zor olduğunu ve tünellere takıldığını söyledi. Oysaki Yenişehir yolunda hiçbir tünel çalışması yapılmadı.

Başbakan Binali Yıldırım, Yenişehir yoluna ilişkin yaptığı açıklamada, “bu yolun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Bu yolun bütün hikayesini karış karış bilirim ama şimdi bütün çalışmalar hızlandı. Ama orası zor bir coğrafya, tünellerden oluşuyor. Yolun çoğu tünel ama farketmez biz Fatih’in torunlarıyız. Fatih gemileri karadan denize indirdi, onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da tünelleri denizin altından geçirdi, arabaları da denizin altından geçirdi. Bunları yaptıktan sonra Yenişehir-Bilecik yolunu mu yapmayacak. Elbette bitecek. 2019’da Bilecik-Yenişehir yolu da çıkmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başbakanın bu açıklaması ve Yenişehir yolunun tünellere takıldığını söylemesi ya şaşırdığı yada ilimiz  siyasilerinin bu konuda Başbakan Binali Yıldırım'ı gerekli derecede bilgilendirmediğinin göstergesi olarak  yorumlandı. Neyseki Başbakan 2019 yılında bu yolun biteceğinin sözünü verdi.

Editör: TE Bilişim