736.Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklere Başbakan Binali Yıldırım ile BPP Genel Başkanı Mustafa Destici katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, tören alanında halka hitaben yaptığı konuşmasında ”Söğüt Ruhu,15 Temmuzda Tekrar dirilmiştir” dedi.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen Yörükler sabah saatlerin itibaren Söğüt’te tören alanını doldururken sabah saatlerinde helikopter ile Söğüt’e gelen Başbakan Yıldırım, ilk olarak şenliklerin yapıldığı alanın yanında bulunan Ertugrulgazi Türbesi'ni ziyaret ederek dua okudu. Binali Yıldırım'ı türbe girişinde, ellerinde balta, bellerinde kılıç olan Alp kıyafetli askerler karşıladı. Yıldırım, Alp kıyafetli askerlerin nöbet değişimini izledi.Daha sonra Gaziler Derneği üyesi olan bir kişiyle birlikte Alp kıyafetli askerin yanına gidip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türbe ziyareti sonrası tören alanına giriş yapan Başbakan Yıldırım, burada vatandaşları selamladıktan sonra protokolde kendisi için ayrılan yere geçti.

736.Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin 3 günündeki etkinliklere Başbakan Binali Yıldırımın yanı sıra, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile çok sayıda Yörük dernekleri ve vatandaş katıldı. Etkinliklerde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

'BU MİLETİN KARDEŞLİĞİNİ ASLA BOZAMAYACAKSINIZ'

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada 736 yıl önce, bu topraklarda beyliklerden bir cihan devleti çıkaran ecdadın dayanışma ruhunun bugün de aynı şekilde Söğüt Meydanı'nda kendini gösterdiğini söyledi. Yıldırım şöyle devam etti:

"Söğüt bizim için sadece tarihi bir mekan değil, Söğüt büyük medeniyet çınarımızın köküdür. Söğüt yüzyıllar boyu 3 kıtada adaletle hükmeden devletimizin hareket noktasıdır. Atalarımız Söğüt'te yurt kurmuş, bayrak dalgalandırmıştır. Dolayısıyla kuruluşun mekanı, yurdu, vatanı bu topraklardır. 736 senedir ilahi bir nağme gibi semaya yükselen bereketli bir tohum gibi toprağa kök salan işte bu devlet bilgeliği bugüne kadar bizi adalet ve kardeşlikte birleştirdiği gibi bundan sonra da buluşma adresimiz olacak gönül bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. Birliğimize kast eden, gücümüzü dağıtan, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyen alçaklara buradan, Söğüt Meydanı'ndan sesleniyorum asla kazanamayacaksınız. Bu milletin kardeşliğini asla bozamayacaksınız. Bu şanlı bayrağı asla indiremeyeceksiniz, bu ezanları asla susturamayacaksınız.

Tarihin bu kritik dönemecinde bize bu aziz millete büyük görev düşüyor. Osmanlının medeniyet birikimi devlet tecrübesi üzerinde kurulan genç cumhuriyetimiz Anadolu topraklarında tam bir istikrarın teminatıdır. Türkiye olarak bütün vatandaşlarımızla, bütün kurumlarımızla tek vücut olarak adaletin, kardeşliğin sesini yükselmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz. Ecdadımızın bize bıraktığı bu mübarek toprakları geçmişteki bütün tecrübeyle, bütün birikimle geleceğe, gelecek kuşaklara taşıyacağız. Bugün aziz hatırasını andığımız Ertuğrul Gazilere layık olmak için var gücümüzle çalışıyoruz çalışmaya da devam edeceğiz. Bu güzel muasır medeniyetlerin ötesine geçirmek, Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği o deflere ulaştırmak için var gücümüzle, 80 milyon vatandaşımızla çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz."



“İNSAN YÜCELDİKÇE DEVLET YÜCELİR”

Başbakan Yıldırım, Türk milletinin her zaman zulmün karşısında adaletin yanında olduğunu söyleyerek, "yüzyıllar boyu hem kendi izzet ve şerefimizi koruduk hem de mazlum milletlere, ezilen halklara karşı hami olduk, onları koruduk. Gittiğimiz her yere sevgi götürdük, adalet götürdük, hoşgörünün sancaktarı olduk. Çünkü bizim medeniyetimiz sevgidir, ilimdir, irfandır, barıştır, kardeşliktir. Biz yeryüzünde ayrılık tohumları eken, fesat çıkaranlara yıllar boyunca aynı kalp atışlarla, aynı yüce değerler etrafında ufka yönelerek cevap verdik. İnsan yüceldikçe devlet yücelir. Asırlardan beri biz kardeşiz, ebediyen de kardeş olmaya devam edeceğiz. Milletimiz, yürek dağlayan felaketler karşısında örnek dayanışma ve kardeşliği sergiliyor" diye konuştu.

“80 MİLYON VATANDAŞIMIZLA ALÇAKLARA GEÇİT VERMEDİK”
FETÖ terör örgütünü 15 Temmuz'da milletin istiklaline kast ettiğini söyleyen Binali Yıldırım, milletin demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktığını belirtti. Yıldırım şunları söyledi:

"Çok acılar, çok nusubetler gördük, çok badirelerden geçirdik, ama istiklalimize gölge düşürmedik. FETÖ terör mensupları 15 Temmuz gecesi bu millete acı yaşatmak istediler. O gece bu aziz milletin istiklaline kast ettiler. Hatırlayın, 15 Temmuz'da asker kılığına girmiş FETÖ teröristleri karşısında başkomutanımız, cumhurbaşkanımız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan dik durdu. Hükümeti, 80 milyon vatandaşıyla alçaklara geçit vermedik. Demokrasiye, cumhuriyete sahip çıkan bu büyük millet Türk Milletidir. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum, onur duyuyorum. 15 Temmuz zorbalığa, baskıya, darbeye karşı milletin özgürlük, demokrasi aşkıyla verdiği en güzel cevaptır. Söğüt ruhu 15 Temmuz'da tekrar dirilmiştir. Yeniden diriliş, yeniden yükselişin miladıdır 15 Temmuz. İhanet odaklarının saldıkları zehri devletin damarlarından temizleyen Türkiye artık yeni hedeflere, yeni hukuklara yelken açmıştır. Ekonomide, hukukta, demokraside kendine büyük hedefler koyan ülkemizi hiç ama hiç bir güç asla durduramayacaktır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize hedef alan, fitne peşinde olanlara bu millet asla fırsat vermeyecektir. Her bir vatandaşımızın hakkına hukukuna sonuna kadar sahip çıkacağız. Biz 81 vilayeti bir biliriz aynı ruhla sahip çıkarız. Aynı zamanda gönül coğrafyamızın da sahibi biziz. Nerede mazlum varsa onun yanındayız. Nerede zulüm varsa, nerede vahşet varsa onun da karşısındayız. Biz ecdadımızdan bu mirası devraldık bundan böyle aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. "

“TÜRKİYE'Yİ BÖLMEYE ÇALIŞANLAR HAM HAYAL İÇERİSİNDEDİRLER”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Ertuğrul Gazi Türbesi'ni ziyaret ettikten sonra protokolde kendisi için ayrılan yere geçti. Destici, Türkiye’yi bölmeye çalışanların hayal içerisinde olduklarını belirttiği açıklamasında şunları vurguladı:

"O günkü kuruluş ruhuna bugünde en az o zamanki kadar ihtiyaç var. Bugün de batıda emperyalist güçler ülkemizin birliğine göz dikmiş durumda. O gün Osmanlıyı kuran ruh, bugün de Türkiye'nin her noktasında vardır. Türkiye'yi bölmeye çalışanlar ham hayal içerisindedirler. El ele vererek onların hayallerini zindana gömelim. Şehitlerimiz var, hükümet devletimiz terörle mücadele veriyor. Bir terörist kalmayana kadar bu mücadelenin sürmesini destekliyoruz"

Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, Mehter Bölüğü konser verdi, ardından geçiş töreni yapıldı. Başbakan Binali Yıldırım,daha sonra şenlik alanı etrafındaki Yörük çadırlarını gezdi.



 

Editör: TE Bilişim