Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir takım temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e geldi. Işık’ı gelişinde; AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, Vali Tahir Büyükakın, Vali Yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Bilecik Belediye Başkan vekili Nihat Can, ilçe belediye başkanları ve AK Parti teşkilatı karşıladı.

İlk olarak Bilecik Valiliği’ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Vali Tahir Büyükakın ile biraraya geldi.

Vali Büyükakın’a yeni görevinde hayırlı olsun dileklerinde bulunan ve Büyükakın’dan övgü ile bahseden Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter olarak güzel hizmetlerde bulunan Vali Büyükakın’ın, aynı hizmet anlayışının Bilecik’te Vali olarak ta devam edeceğine inandığını belirtti.

Vali Tahir Büyükakın’ın hem hizmet yapma, hem de hizmeti yaparken halka iç içe olma, halkın ihtiyaçlarını ve isteklerini dikkate alan bir hizmet anlayışı ortaya koyma açısından son derece önemli bir yerel yönetim tecrübesi olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilecik’e Vali olarak atanmasının da bu tecrübesinden kaynaklandığını belirtti.

Işık, ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, “Bilecik’te bulunmaktan çok memnunum. Bilecik bizim medeniyet değerlerimizin en önemli merkezlerinden bir tanesi. Bir beylikten bir cihan devletine yürüyüşün başlangıç noktası. Sadece belde ve ilçeler fethetmek değil oraya adaleti ve medeniyeti götürmek Osmanlı’nın en temel düsturuydu. O düsturun yeşerdiği geliştiği topraklar Bilecik toprakları. Bilecik sadece kuruluşun ve dirilişin şehri değil aynı zamanda kurtuluşun da en önemli merkezlerinden bir tanesi. Bu açıdan özellikle bizim medeniyet değerlerimizin tüm Osmanlı coğrafyasında hakim manevi varlığından bir taneside Şeyh Edebali Hazretleri.

Hem Şeyh Edebali Hazretleri’ni ziyaret edelim, hem de Bilecik’e yeni atanan Valimiz Tahir Büyükakın beye de hayırlı olsun ziyaretinde bulunalım, aynı zamanda da Bilecik ile ilgili bir değerlendirme yapma imkanımız olsun diye böyle bir ziyaret gerçekleştirdik.

Tahir beyi Kocaeli’nden yakınen tanıyoruz. Kocaeli’de önce danışman olarak başladı üniversitede akademisyen olarak, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak şehrimize güzel hizmetlerde bulundu. Bu açıdan aynı hizmet anlayışının Bilecik’te Vali olarak ta devam edeceğine inanıyorum. Yerel yönetimler tecrübesi Valilik için çok önemli bir tecrübedir. Çünkü yerel yönetimde hizmet üretmek sadece hizmet öncelikli olmak açısından gereklidir ama yeterli değildir ama halkla ikişkiler açısından da son derece önemlidir. Tahir beyin bu konuda hem hizmet yapma, hem de hizmeti yaparken halka iç içe olma, halkın ihtiyaçlarını, isteklerini dikkate alan bir hizmet anlayışı ortaya koyma açısından son derece önemli bir tecrübesi var. Zaten Vali olarak atanmasıda bu tecrübesinden kaynaklanıyor. Kendisine başarılar diliyorum, Kocaeli’ndeki başarısını burada artırarak sürdüreceğine inanıyorum, bu önemli ve Bilecik içinde gerekli.

Bilecik’in hakettiği noktada yarışa devam etmesi için sürekli pedal çevirmesi gerekiyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığım dönemimden biliyorum ki, Bilecik önemli bir sanayi şehri ve bu özelliğini de her geçen gün artırıyor. Aynı zamanda doğal kaynaklarıyla da önemli bir şehir. Ama herşeyden önemlisi, bir tarihin başlangıç noktası olmasıyla tarihi ve kültürel açıdan son derece önemli bir merkez. Bu kadar önemli olan bir şehrin geleceğinin daha aydınlık olması için hepimizin üzerine ne düşüyorsa yapmamız gerekiyor. Bu konuda biz ne gerekiyorsa katkı yapmaya hazırız. Şehre hizmet etmek için teşkilatımızla bizde karınca kararınca yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim