Cafer Elmas

Cuma günü ilimize gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu Valilik ziyaretini es geçti. Miting yaptığı illerde Valilik ziyaretleri yapan Davutoğlu’nun Bilecik programında da Valilik ziyareti vardı. Miting sonrası gerçekleşecek ziyaret için Valilik önünde polis merasim mangası hazırlandı. Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşleri Münevver Nayir, Vali Yardımcıları Metin Çınar, Mehmet Taşdöğön, Mustafa Güney, Ekrem Ballı, İl Jandarma Komutanı Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Seviye Beyli ve folklor kıyafetli öğrenciler ellerinde çiçekler ile beklemeye başladılar.

Miting sonrası Başbakanlık otobüsüne binen Başbakan Davutoğlu’nun otobüsü Valilik önünde durdu.  Ziyaret yapması beklenen Davutoğlu, otobüsün önünde bir vatandaş ile konuşmaya başladı. Bu arada Başbakanın korumaları, Valilik önünde bekleyen Vali Ahmet Nayir'i  çağırarak Başbakanın yanına gelmesini istediler. Vali Nayir bu teklifi geri çevirdi. “Uğurlamada görüşürüz o zaman” dedi.

Ardından ne olduğunu anlamaya çalışan Vali Nayir'in korumalar tekrar yanına gelerek bir kez daha çağırdı. Bu sefer Vali Nayir, elinde çiçeklerle Başbakanı bekleyen öğrencilerin çiçeklerini vermelerini söyledi ve koruma ordusu eşliğinde iki öğrenci ile birlikte Başbakanın yanına doğru ilerlerdi. Bu arada Nayir'in eşi Münevver Nayir ve koruması da Başbakanın korumalarını geçemedi ve otobüsün yanına alınmadılar.

Otobüs önüne alınan öğrenciler Başbakana çiçeklerini verdiler, ardından Başbakan halkı selamladı. Önce Vali Nayir ardından Başbakan Davutoğlu Başbakanlık otobüsüne binerek 2. Jandarma Tugay Komutanlığı içerindeki  helikopter pistine gitmek üzere alandan ayrıldılar.

Vali yardımcıları, İl Jandarma Komutanı İl Emniyet Müdürü ve saatlerce hazır vaziyette bekleyen polis merasim mangası da yerinde kalakaldı ve abartılı Başbakanlık koruma ordusundan nasiplerini aldılar. Başbakan Vali ziyaretini es geçerken, Başbakan korumalarının Valiyi otobüsün yanına çağırmaları manidar bulundu.

NOT : YAŞANAN BU İLGİNÇ OLAYIN GÖRÜNTÜLERİNİ HABERİMİZİN VİDEOSUNDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilişim