Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Bilecik İl Başkanlığının 6’ncı olağan kongresine katıldı.

AK Parti kongresi, yoğun güvenlik önlemleri altında İstasyon Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı kongrede çok sayıda partili de hazır bulundu. Başbakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, AK Parti’ye verdikleri desteklerden dolayı Bilecik halkına teşekkür ederek, “Bilecik gücümüze güç katıyor. Sizin fedakar yüreğiniz her zamanki gibi çalışkanlığınızla fark getiriyor. Bilecik bizim tarihi büyük yürüyüşümüzün başlangıç noktasıdır”dedi.

BİLECİK’E MÜJDELER!

Başbakan Yıldırım, konuşmasında Bilecik’e yapılan hizmetlerden bahsederken, müjdeler de getirdiğini söyledi.

Başbakan Yıldırım, Söğüt’e TOKİ tarafından toplu konutlar inşaa edileceğini, Bozüyük’e yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapılacağını ve Bilecik’te 2000 dönümlük bir araziye Osmanlı Yaşam Adası Uluçınar 1299 isimli bir park yapılacağını müjdeledi.

Bilecik’e 15 yılda 9 milyar yatırım ve destek sağlandığını söyleyen Başbakan Yıldırım, 2002 yılından beri Bilecik’e yapılan eğitim, yol, sağlık, tarım ve iş gücü alanındaki yatırımları da dile getirdi.

“BAŞKANIMIZIN GELECEĞİ AYDINLIK”

Başbakan Binali Yıldırım, kongrenin tek adayı olan mevcut Başkan Fikret Karabıyık hakkında ise “Bilecik İl Başkanımız Fikret Karabıyık, Türkiye’nin en genç il başkanıydı, İl Başkanı idi. Ancak bu ünvanını Nevşehir İl Başkanına kaptırmış bulunuyor.Ancak başkanımızın gönlü genç, hedefi büyük, geleceği aydınlık başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

ECDADINA SAHİP ÇIKARAK GELECEĞİNİ İNŞA EDEN SİYASİ PARTİNİN ADI AK PARTİ’DİR”

Başbakan Yıldırım, konuşmasında, “Bilecik’te 25 bin kayıtlı üyemiz var. Bu 25 bin üyenin 10 bini kadınlarımızdan oluşuyor. Kadınlar AK Parti’nin AK kadınları sizlerle gurur duyuyorum. AK Parti’nin başarısının mimarısınız sizler. Ayrıca 3.500 genç üyemiz var, geleceğe bu ülkeyi taşıyacak olan sizlersiniz gençler sizlerle gurur duyuyorum. Bilecik AK gençlik dimdik ayakta maşallah. Kadın kolları, gençlik kolları, delegeler, mahalle temsilcileri durmak yok yola devam işte AK Parti bu. Biliyorsunuz AK Parti’nin rakibi yok, AK Parti’nin rakibi yine AK Parti. AK Parti her seçimde kendisi ile yarışıyor. Her daim çıtayı daha yükseğe çıkararak kendi rekorlarını kırıyor. AK Parti milletin partisidir. AK Parti insanımızın yıllar yılı ihmal edilmiş, geciktirilmiş hayallerini, umutlarını gerçeğe dönüştüren partinin adıdır. Özgür, adil, müreffeh bir Türkiye’nin siyasi adresidir AK Parti. Her türlü baskıya, kumpasa, vesayete her türlü girşime karşı bayrak açmış bir oluşumdur AK Parti. Bu milletin değerlerine sahip çıkan, siyasetin adıdır, Söğüt’e, Şeyh Edebali’ye, Osman Gazi’ye, ecdadına sahip çıkarak geleceğini inşa eden siyasi partinin adı AK Parti’dir. Biz teşkilatlarımız ancak ve ancak millete hizmet için siyaset yaparız. Ülkeyi kalkındırmak için siyaset yaparız. Bizim siyasette amacımız milletin huzuru, refahı ve mutluluğudur.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN ŞEYH EDEBALİ VURGUSU

       Değerli kardeşlerim; bizim Türkiye sevdamız var. AK Parti olarak 80 milyon vatan evladının kardeşliği için bunun için hizmet yapıyoruz. Her yaptığımız işi milletimizin geleceği için, birliği beraberliği için yapıyoruz. Bu ülkede, bu güzel Türkiye’de herkes inandığı gibi yaşayacak, herkes inandığı gibi kendini ifade edecek. Türkiye düşmanlarının heveslerini kursağında bırakmak için birbirimizi daha çok seveceğiz.AK Parti olarak 15 yıldır milletin emanetine sahip çıktınız. Bu uğurda darbecilere dur dediniz. Boyun eğmediniz, 15 Temmuz’da darbeci alçaklara geçit vermediniz, Bilecik’in meydanlarını inlettiniz, bu ezanları dindirmediniz, bu ay yıldızlı bayrağı indirmediniz Allah sizden razı olsun. Demokrasimize, devletimize, Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize sahip çıktınız. Davamıza her zaman sahip çıktınız. En zor şartlarda dahi yılmadınız, ümitsizliğe kapılmadınız, umut oldunuz, 80 milyonu kardeş diyerek birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize zarar vermek isteyenlere asla geçit vermediniz. Millete olan sevgimizi, bağlılığımızı yapılan hizmetler ile ortaya koydunuz, sağolun, varolun. Durmayacağız, duraksamayacağız, bu bayrağı daha da yükseklere çıkarmaya devam edeceğiz. Ne diyor Şeyh Edebali, “insanı yüceltki devlet yücelsin, insanı yaşatki devlet yaşasın.” O Bozüyük’ün girişindeki üst üste gelen hızlı trenler, bölünmüş yollar, kavşakları biliyorsunuz değilmi. Oradan geçen muhalefetin adamları ya biz nereye geldik San francisco mu burası diyerek söylenmeye başlamışlardır. Orası San francisco değil, Bozüyük Bozüyük.

“TÜKİYE 3. ÇEYREKTE YÜZDE 11’DEN FAZLA BÜYÜDÜ”

       Değerli kardeşlerim; 15 yıl boyunca Türkiye’yi 3 misli büyüttük. Bütçeyi 15 yılda 6 kat büyüttük. 2002’de Türkiye’nin bütçesi 120 milyar liraydı, bu seneki bütçemiz tam 763 milyar lira. 6 kat daha büyük. 2002’de bütçemiz bugünkü Milli Eğitim bütçesinden daha azdı. Şimdi 134 milyar lira. Nereden nereye işte AK Parti farkı bu değerli kardeşlerim. 15 yıl önce 12 tane ilimiz ancak ihracat yapıyordu, şimdi ihracat yapmayan ilimiz almadı. Ülkeler bir bir iflas bayrağını çekerken, Türkiye başarıdan başarıya koşuyor. Tükiye 3. çeyrekte yüzde 11’den fazla büyüdü. Türkiye dünyada 3. çeyrek itibariyle en yüksek büyümeyi sağlayan ülke oldu Türkiye’ye de bu yakışır” dedi.

“AFRİN HAREKATI BAŞLAMIŞTIR”

Afrin operasyonuyla ilgili de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “şuan itibariyle kahraman silahlı kuvvetlerimiz bir süreden beri milletimizin, bölgedeki vatandaşlarımızın başını ağrıtan Afrin’de yaşayan Arap, Kürt, Türk, Türkmenlere zulmeden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ unsurlarını, teröristlerini yok etmek için havadan harekata başlamıştır. Allah, Mehmetçik’in, kahraman askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

Değerli kardeşlerim, 80 milyon vatan evladının, Bileciklilerin duası askerlerimizledir. Türkiye, dostluğuna dostluklarına önem veren bir ülkedir ancak Türkiye’ye karşı husumet içinde olanlar birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar da en ağır şekilde cezalandırılırlar, bunu bütün dünya bilmelidir. Bizim kimseye düşmanlığımız yok, bizim hiç kimseyle herhangi bir sorunumuz yok. Biz bu topraklarda barış hakim olsun diyoruz, kardeşlik hakim olsun diyoruz. Kardeşi kardeşe düşman etmesinler istiyoruz. Bin yıldır bu topraklarda işte tam da burada Bilecik’te Bilecik’ten bir cihan hakimiyetine sahip Osmanlı doğdu. Söğüt’ten yola çıkan bu tarihi yolculuk, 3 kıtaya yayıldı ve 6 asır boyunca bütün dünyada 3 kıtada hep kardeşlik, birlik, beraberlik, huzur içinde Osmanlı hüküm sürdü” ifadelerine yer verdi.

“BİLECİK GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR”

Bilecik gücümüze güç katıyor diyen Başbakan Yıldırım, “sizin fedakar yüreğiniz her zamanki gibi çalışkanlığınızla fark getiriyor. Bilecik bizim tarihi büyük yürüyüşümüzün başlangıç noktasıdır. Söğüt büyük medeniyet çınarımızın köküdür. Bilecik dirilişin şehridir, varoluşun şehridir ve bundan sonra inşallah yükselişinde şehri olacaktır. 2019’da yeniden dirilişe, yeniden yükselişe Bilecik hazır mı? 2019’da yeni bir tarih yazacak mıyız? Varolasın Bilecik Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim