Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Bilecik’inde aralarında bulunduğu 80 baro, Avukatlık Yasası hazırlanırken kendilerinin de işin içinde olmasını, aceleye getirilmemesini, mevcut taslaktan vazgeçilmesini istedi.

Türkiye Barolar Birliği ev sahipliğinde Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur’unda aralarında bulunduğu 42. Baro Başkanları Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Avukatlık Yasasında yapılması planlanan değişiklikle ilgili hususlar konuşuldu. Toplantının ardından TBB ve barolar tarafından sonuç bildirgesi yayımlandı.

Yayınlanan bildiride uzlaşı kapısı açık bırakılarak, “19 Mayıs 2020 Tarihinde TBB ve 80 Baro olarak kamuoyuna yapılan açıklamada seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmadığımızı ve bu girişimlerin durdurularak, geri çekilmesini talep etmiştik. Aradan geçen sürede çağrımızın dikkate alınmadığı, aksine sürecin devam ettiği görülmektedir. Hazırlanması düşünülen teklifin geri çekilmesi halinde diyalog ve müzakereden yana olacağımızı, konunun tüm muhatapları ile görüşmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyoruz. Bizler, müzakere ve diyalog kanallarının açılacağına inanıyoruz. Ancak kapalı tutulması halinde demokratik hak arama özgürlüğünün tüm gereklerini yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

Editör: TE Bilişim