Bilecik Belediyesi hayvan barınağında 3 yavru köpeğin kanlar içinde ölü bulunmasına hayvan severler tepki gösterdi. Pazar günü akşamüstü saatlerinde barınağa gelen kişi yada kişilerce hayvanlara mama verildiği ve kafeslerin dışındaki yavru köpeklere aşı yapıldığı belirlendi. Yapılan aşı sonrası hayvanlarda kanama olduğu ve bu nedenle 3 yavru köpeğin öldüğü öğrenildi. 
Konuyla ilgili açıklama aldığımız Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger, son günlerde şehir dışından bazı kişilerin barınağa gelerek hayvanları beslemek istediklerini ancak barınağın mama ihtiyacı olmadığı için bu kişilere izin verilmediğini söyledi. Şahısların sosyal medya üzerinden Bilecik Barınağı hakkında olumsuz paylaşımlarda bulunduğuna da dikkat çeken Senger, köpek ölümlerinin bu şahıslarla alakası olmasından şüphelendiklerini ifade etti. Konuyu Belediye Başkanı Selim Yağcı’yla görüşeceğini belirten Senger, “Olay mesai saatleri dışında olmuş. Muhtemelen yavru köpeklere gençlik aşısı yapmak istemişler. Şunu açık bir şekilde söylemeliyim ki, barınağımızda bu hayvanların her türlü bakımları yapılıyor. Mama ihtiyacımız yok. Köpeklerimizin aşıları günü gününe yapılıyor. Buraya gelip hayvanlara mama vermek veya aşı yapmak tam bir işgüzarlık. Sonuçları da ortada. Ehil olmayan kişiler 3 cana kıydılar” dedi. 
Sühendan Senger, barınakta güvenlik kamerası olmadığı için olayı kimin gerçekleştirdiğini bilemediklerini, ancak konuyu araştırdıklarını söyledi. Senger, Başkan Yağcı’dan barınağa kamera kurulmasını isteyeceğini de belirtti.

Editör: TE Bilişim