Son günlerde şehir içerisindeki sokak köpeklerinin sayısında artış yaşanıyor. Bunun nedeni Bilecik Belediyesi Hayvan Barınağı'nın yenileme çalışmaları kapsamında yıkılmış olması. Sokaklarda zaman zaman sürü halinde gezen köpekler bazı vatandaşları tedirgin ederken, bu köpeklerinin tamamının aşılı olduğu ve kesinlikle herhangi bir hastalık taşımadıkları öğrenildi.

            Barınaksız kaldıktan sonra yiyecek ve su bulabilmek için şehir merkezine gelen köpekler Belediye Veteriner ekibi tarafından takip ediliyor.  Aralarında kısırlaştırılmamış veya saldırgan olanlar varsa toplanıyor ve kısırlaştırıldıktan sonra barınağın yanına kurulan geçici kafeslere yerleştiriliyorlar.

            Yeni barınağın inşaatı tamamlanana kadar sokak hayvanlarına sahip çıkmak halkımıza düşüyor. İnsanın en yakın dostu olan köpekler için kapı önüne koyulacak bir kap su hayati önem taşıyor. Ayrıca şehrin çeşitli yerlerinde bulunan beslenme noktalarına mama bırakabilir, yemek artıklarınızı çöpe atmak yerine hayvan dostlarımızla paylaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim