Gökay Şimşek

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlü Demisaş ve Mefro- Wheels (Tekersan) işçileri grev ilanını iş yerlerinin kapısına astılar.

Geçtiğimiz günlerde çarşı merkezinde Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da katılımıyla işçiler basın açıklaması gerçekleştirmişti. Başkan Serdaroğlu,burada  işçilere yönelik yaptığı konuşmada grev kararı alacaklarının sinyalini vermişti.

Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası arasında Ekim ayından bu yana sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması neticesinde, 30 işyerinde 12 bin işçi 2 Şubat’ta greve çıkma kararı aldı.

“Biz işverenlerden iş yerlerinin tapularını istemedik”

Birleşik Metal-İş Genel Merkezi’nin aldığı kararın ardından Demisaş Fabrikası ve eski ismiyle Tekersan şimdiki Mefro Wheels fabrikasının kapısına grev ilanını asan sendika il bölge temsilcisi Recai Büyükbeyhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “MESS ile yapılan müzakerelerde defalarca uyarıda bulunduk. Bize 3 yıllık ve kıdem zammı olmayan bir toplu sözleşme ile gelmeyin dedik.

Fakat MESS bizi dinlemedi. Şubat’ın 2’sinde grevimize çıkıyoruz. Yani biz işverenlerden iş yerlerinin tapularını istemedik. İnsanca çalışma koşulları, insan onuruna yakışır bir ücret talep ettik başka bir kaidemiz yoktu. Ama bizi ciddiye almadılar, bu saatten sonra bizde en büyük silahımız olan grev ile bunun karşılığını vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim