Cafer Elmas

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)  Bank Asya'yla ilgili aldığı karar sonrası Bank Asya Bilecik Şubesi önünde vatandaşlar eylem gerçekleştirdi.

Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verilmesine tepki gösteren vatandaşlar, bugün sabahın erken saatlerinden itibaren taşıdıkları dövizlerle banka önünde bekleme başladılar. Vatandaşlar bankaya sahip çıkmak için toplandıklarını söyleyerek yeni hesaplar açtırarak ve mevcut hesaplarına para yatırarak destek verdiklerini belirttiler.

Uzun bir süre banka önünde bekleyen vatandaşlardan Onur Güngör, “Bankamıza sahip çıkıp, yeni hesap açıyoruz. Bankamıza burada destek olmaya çalışıyoruz. Yapılan bir zulüm, haksızlık, son kuruşumuza kadar paramızı yatırdık. İnsanlar buraya bankalarına sahip çıkmaya geliyorlar.

Birileri insanların panikleyip, insanların paralarını çekeceğini zannettiler. Zanlarının bir kısmında haklı çıkıyorlar ama bu bankaya sahip çıkma paniğidir, paralarını çekme değildir.  Buradaki insanların hepsi para yatırmaya geldiler. Para çekmeye gelen yok. Bu banka batırılamaz.” ifadelerini kullandı. Nedim Selin Seven dışındaki bir öğrenci de günlerce okul harçlıklarından arttırarak biriktirdiği ve kumbarasına attığı parasını getirerek Bank Asya bankasına yatırdı. 

Editör: TE Bilişim