Hüseyin Çınar

1 Eylül’de balık sezonunun açılmasıyla esnaf, yılın ilk mahsullerini tezgahlarına getirdi. Bilecik balıkçı esnaflarından Batuhan Acar, sezonunun yeni açılmasından dolayı balık fiyatları biraz pahalı olduğunu, ancak en kısa zamanda bu fiyatların düşeceğini söyledi.

Bilecik halkına en taze balıkları en uygun fiyatlarla sunmak için çalışacaklarını belirten Acar, gazetemize şunları söyledi:

 “Balık fiyatları biraz pahalı”

Balık sezonunun yeni açılmasından dolayı balık fiyatları biraz pahalı ancak en kısa zamanda bu fiyatlar düşecektir. Şu anda ki balık fiyatları; hamsi 10-15 lira arasında değişiyor. Sardalye 10 lira, barbut 25 lira, çupra ve levrek 25 lira, somon 30-35 lira, alabalık 15 lira, karides 30 lira.

 “Televizyonlardaki balık haberler vatandaşı yanıltıyor”

Televizyonlardaki balık haberleri vatandaşı yanıltıyor. Televizyonlar, bu sene balık sezonunun açılmasıyla istavritin bol olduğunu ifade eden haberler yapıyor. Fakat hallerde bir tek istavrit bile yok. Müşteri ile balıkçı yüz yüze geldiğinde sorun yaşıyoruz. Ancak hava şartları iyi gidiyor en kısa zamanda istavrit ve diğer balıklar tezgâhlarda bolca görülecektir. Yeni balık sezonu Bilecik’e hayırlı olsun. Vatandaşımıza en iyi balığı en uygun fiyata satmak için çalışıyoruz.”

 

 

Editör: TE Bilişim