Cafer Elmas

Suriyeli 10’u çocuk 25 mültecinin balık istifi şekilde bindikleri dolmuş Bilecik’te arızalandı. Yenişehir’den Suriye’ye yolculuk yaptıkları öğrenilen Suriyelilerin hali görenlerin içini acıttı.

Bir süredir Yenişehir’de yaşayan 10’u çocuk 25 Suriyeli, Suriye sınırına doğru yolculuk yaptıkları aracın tekeri Bilecik’te patladı. Olayın üzerine Bilecik Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler duruma müdahale etti.  16 kişilik araca 25 Suriyelinin balık istifi şekilde binmesi gözlerden kaçmazken Suriyeli çocukların durumu görenlerin içini acıttı.

Bazı yetişkin Suriyelilerin ayaklarında ayakkabı dahi olmadığı ve terlikle yolculuk yaptığı, bazılarının ise dolmuşta sandalye ile kapı girişine oturduğu görüldü.
 Suriye’de yaşanan iç savaş sonrasında ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyelilerin durumu bir kez daha gözler önüne serildi.

Bilecik Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, araçta bulunan Suriyelilerin kimlik kontrolünü yaptıktan sonra işlemlerini tamamladı. Aracın da tekeri değiştirildikten sonra Suriyeliler yolculuklarına kaldıkları yerden devam ettiler. 

Editör: TE Bilişim