Geçtiğimiz sene ortaya çıkan ‘şiir sokakta’ akımı ülke genelinde olduğu gibi Bilecik’te de kendini gösteriyor. Sosyal medya üzerinden yaygınlaşan akımda, bir şiirin dizeleri duvarlara, kaldırımlara, banklara yazılıyor, ve fotoğrafı çekildikten sonra Twitter üzerinden paylaşılıyor. Şiiri sokağa indirmek amacıyla başlatılan bu akım kimilerinin yüzünde tebessüm oluştururken bazıları için ise görüntü kirliliğinden başka bir şeye yaramıyor.


Bilecik’te duvar şiirlerine en çok rastlanan yer Gazipaşa Mahallesindeki Hamam Sokak. Burada özellikle restorasyon için bekleyen tarihi konağın beyaz duvarlarına çok sayıda şiir yazılmış durumda. Gençler, “Sen çıktın karşıma, gerisi hep şiir”, “Ahmet Arif hasretinden prangalar eskitmiş, Beni böyle eskitense prangalı hasretmiş”, “Bazen susmaktır sevmek” ve Bakma öyle, burası şiir sokağı gibi şiir dizeleriyle duygularını ifade ederken, popüler akımı Bilecik’e taşıyorlar.


Mahalle sakinleri ise durumdan memnun değil. Evlerinin duvarlarında yazı yazılmasından hoşlanmayan vatandaşlar, bu yazıların şiirin zarafetine yakışmadığını düşünüyorlar.





Editör: TE Bilişim